Ana SayfaMakalelerİş Hayatında Kıyafetin Gücü!

İş Hayatında Kıyafetin Gücü!

İş yaşamında ve gündelik yaşamımızda kıyafetlerin yadsınamaz gücüne inanıyor musunuz? Cevabınız hayır ise yazımızı mutlaka okuyun. Profesyonellikte deneyim ve bilgi kadar imajın da büyük bir önemi artık herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Görünüşünüzün olumlu anlamda değişmesinde en büyük yardımcınız kıyafetlerin gücüne güvenin ve size katacağı artıların yer aldığı yazımıza göz atın.

Söylendikleriniz Dinlemesi Görüntünüze Bağlı

Profesyonelliğin gereklerinden biri de görsel şıklık. Çalışacağınız kurumda ya da özel yaşamınızda kıyafetleriniz ve imajınız ile insanlar üzerinde yarattığınız o ilk gözlem kişilerin sizin hakkınızda varacağı yargıda büyük bir paya sahip. Karşınızdaki kişiye vereceğiniz mesajın alınması ile görünüşünüz arasında büyük bir bağlantı vardır. Alıcının mesajı beğenmesi için önce alıcıyı da beğenmesi gerektiğini unutmayın ve kıyafetlerin gücüne inanın.

Modaya Uyacağım Derken Hayatınızı Kabusa Çevirmeyin

Kişisel deneyim ve bilgilerinizi sadece yapacağınız işte göstermek yanılgısına asla düşmeyin. Kişisel bakımına ve giyimine önem vermeyen kişilerin yaptığı başarıları imajı ile perçinlemesi kariyer yaşamına destek vereceği gibi kişisel özgüvenine büyük katkı sağlayacaktır. Bununla beraber günün modasına uyacağım diyerek kendi tarzınıza ve duruşunuza yakışmayan kıyafetlerden uzak durun ve kendinizi mutlu hissetmediğiniz bir moda asla bürünmeyin.

Kendinize Uygun İmajı Belirleyin

İyi göründüğünü bilmek ve beğenilmek duygusu dünyadaki herkesi iyi hissettirir. Profesyonellikte kıyafetin önemi oldukça büyük; fakat kendinize uygun imajı belirlediğiniz takdirde. Fiziğinize, tarzınıza ve ruh halinize göre seçeceğiniz kıyafetler sizi mutlu ederken, çevrenizdeki insanların hayran bakışları ruhunu okşayacaktır. İç dünyasında mutlu olan bir kişinin bu durumu kariyerine yansıtmasıyla başarı kendiliğinden gelecektir.

Sektörünüze Göre Giyinin

Evet, en önemli ayrıntılardan biri de çalıştığınız sektöre uygun olarak giyinmektir. İş alanlarına göre genel bir imaja sahip olursunuz ve buna çok aykırı bir kıyafete bürünmenizle eleştiri oklarını üzerinize çekmeniz bir olur. Finans sektöründe takım elbiseli insanların varlığı artık genel bir tabu halini almıştır. Bununla beraber bir avukatın mahkemeye spor kıyafetlerle gelmesinin hoş karşılanmaması sektörel kıyafet konusunda vereceğimiz örneklerden sadece biridir.

Kıyafet Kişiye Bakışı Belirler

Kıyafet ve imajınız toplumun hakkınızda varacağı düşüncelerin temel taşlarından biridir. Markanızı yaratacağınız iş hayatınızda mesleğinize uygun tarzı yakalayamamanız karşınızdaki insanların sizi sorgulamasına neden olabilirsiniz. Kurumsal bir iş yerinde, serbest bir kıyafetle tıraş olmamış bir personel birçok kişi tarafından yadırganır. Bu yanılgıyla beraber karşınızdaki kişi, imajınızdaki uyumsuzluk nedeni ile deneyim ve tecrübenizin yetersiz olduğu düşüncesi varabilir. Bütün bunları baz alarak, kıyafetlerin ve imajınızın gücüne inanın. Ve en önemlisi vakit kaybetmeden kendi tarzınızı oluşturun!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar