Ana SayfaMakalelerİş Hayatına Atılan Altın Adım : Staj

İş Hayatına Atılan Altın Adım : Staj

Yeni Mezun adaylar işverenler tarafından çoğunlukla tecrübesiz oldukları için tercih edilmiyor. Mezun olduktan kısa bir süre sonra işe başlayamayan adaylar için tecrübe kazanmak da oldukça uzun zaman alabiliyor. Bu döngüyü yaşamamanın yolu ise başarılı bir stajdan geçiyor.

Eğitim Sürecinde Staj

Staj tecrübe kazanmanız için elinize geçen ilk fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeniz, size büyük faydalar sağlayacaktır. Birçok stajyerin hedefi, staj dönemini gerçekleştirdiği kurumda, kadrolu olarak çalışmaya başlamaktır. Bu açıdan değerlendirildiğinde, staj aynı zamanda işe başlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle staj döneminde oldukça iyi performans göstermelisiniz. İstekli olmak, işi öğrenmek için çaba sarf etmek ve işveren ile ilişkiler, staj sonucunu belirleyecek adımlardır.

Stajın Getirileri

Eğitim süreciniz içerisinde staj yapmak size birçok yönden büyük faydalar sağlayacaktır. Seçtiğiniz mesleğin sizin için uygun olup olmadığını staj döneminde çok daha iyi bir şekilde anlarsınız. Kariyer Planı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta işinizi ne kadar sevdiğinizdir. Staj döneminde mesleğinizle ilgili kesin kararlar verip, kariyer planınızı bu doğrultuda yapmanız, gelecekte meslek seçiminizle ilgili hayal kırıklığı yaşamanızı engelleyecektir.

Staj döneminde kendinize birçok meslektaş edinirsiniz. Bu sizin hem mesleğinize daha fazla yaklaşmanızı sağlar, hem de çevre edinmiş olursunuz. Ayrıca sonraki dönem için yapacağınız iş başvurularınızda, göstereceğiniz referanslar çok önemlidir. Bu nedenle staj döneminde referans sağlamak, size büyük kolaylıklar getirecektir. Ayrıca staj yapmak sizin özgüveninizi arttıracağı için, yapacağınız iş başvurularında daha rahat davranmanızı ve daha kolay iş bulmanızı sağlayacaktır.

Staj Nerede Yapılmalıdır?

Başarılı ve global şirketlerde staj yapmanın getirisi elbette daha fazla olacaktır. Bu hem sizin mesleğinize daha geniş açılardan bakmanızı sağlayacak hem de işinde başarılı meslektaşlarınızdan feyiz almanızı sağlayacaktır. Staj yaptığınız yere, eğitim sürecinden sonra kadrolu eleman olarak alınma ihtimaliniz vardır. Bu nedenle, staj yapacağınız yeri, bir anlamda gelecekte de çalışacağınız yer olarak düşünebilirsiniz. Büyük şirketlerde geçireceğiniz nitelikli bir staj dönemi, sizin için çok iyi bir referans da olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar