Ana SayfaMakalelerİş Hayatı Ve Yabancı Dil Gerekliliği

İş Hayatı Ve Yabancı Dil Gerekliliği

İş Hayatında Yabancı Dil Artık Bir Gereklilik

Hayatımızda ne yaparsak yapalım, iş hayatında da bunun getirdiklerini yaşarız. Fakat hedef hep ortaktır ve insan hayatının neresinde olursa olsun mutlaka başarılı olmak, yükselmek ister.

Başarı ise, kişiden kişiye değişen sonuçlar doğurmaktadır. Kimisi başarının getirdiği parayı önemserken kimisi ise statüyü bir değer olarak görür. Peki, iş hayatında başarılı olmak için yabancı dilin artık bir gereklilik olduğunu biliyor musunuz?

Globalleşen dünyada iş dünyası da yurtdışı ve yurtiçi merkezli olarak çalışmaya başladı. Bu durum ise beraberinde belli başlı farklılıkları getirdi. Hele ki günümüz genel çalışma şartları ortamına bakıldığında yurtdışı kaynaklı şirketlerin sağladıkları imkanlar gözetildiğinde, birçok çalışan adayı bu tarz şirketlerde çalışma umudu taşıyor.

Yurtdışı merkezli şirketler için en önemli koşul ise tabi ki en az bir dil biliniyor olmasıdır. Yabancı kaynaklı bir firmanın Türkiye şubesinde çalışmaya başladığınızda, bir dil bilmeniz sizin için neredeyse bir gereklilik halini alır ve bu dil genellikle global olarak daha fazla kişinin konuşmaya başladığı İngilizcedir. İşe başlamak istediğiniz firma yabancı kaynaklıysa, mutlaka dil bilmelisiniz çünkü ilerleyen dönemlerde başarılı bir performans gösterdiğiniz takdirde gerçekten üst kademeye getirildiğinizi varsayarsanız, yöneticinizin yabancı olması durumunda iletişim sorunları yaşamanız an meselesidir. Yine aynı şekilde bir toplantıda yer aldığınızda, iş arkadaşlarınızın kolaylıkla kendini ifade etmesi söz konusuyken sizin iletişim sıkıntısı yaşamanız, hem işiniz açısından hem de sizin kendinizi değerlendirmeniz açısından olumsuz bir algı yaratacaktır. Bu nedenle hızla globalleşen dünyanın bir getirisi olan dil öğrenim gereksinimine karşılık olarak mutlaka bir dil öğrenmelisiniz.

Bu çağa ayak uydurmak adınaysa çoğu şirket dil eğitimini desteklemekte, hatta şirket bünyesinde çalışanları dil kursuna göndermektedir. Bu ise aslında çalışan açısından oldukça yararlı bir eğitimdir çünkü hem gündelik hayatında hem de iş hayatında kullanabileceği bir yeteneği kendine kazandırmış olacaktır.

Eğer ben işimden memnunum ve yurtiçi merkezli bir şirkette çalıştığım için dil konusunda kendimi geliştirme gereksinimi duymuyorum diyorsanız, yanılıyorsunuz. Yurtiçi bağlantılı da olsa dil bilinmesi, kariyerinizi yükseltmek için kullanabileceğiniz bir basamaktır. İlerleyen dönemlerde şirketin yurtdışı bağlantılı bir iş geliştirmesi durumunda ise bu özelliğinizi baskın bir şekilde kullanabilirsiniz.

Dolayısıyla hızla gelişip değişen dünyaya ayak uydurmak adına kendinizi geliştirmeye devam etmeli ve öğrenmeyi bırakmamalısınız. Bir dil kursuna gidip kendinizi geliştirmeli, öğrendiklerinizi pekiştirerek değişime ayak uydurmalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar