Ana SayfaMakalelerİş Görüşmesinde Kendinizi Doğru İfade Edin

İş Görüşmesinde Kendinizi Doğru İfade Edin

İş Görüşmesinde Kendinizi Doğru İfade Etmelisiniz

İş görüşmesi, çalışan adayının ilgili başvuruları incelemesi ve bunun ardından iş başvurularını yapmasıyla birlikte, mülakata davet edilmesi aşamasında gündeme gelir. Çalışan adayı birçok başvurunun ardından, işe alım aşamasında işveren ile ilk defa karşılaşacağı iş görüşmesine davet edildiğinde, doğru adımlarla ilerlerse, iş edinme aşamasını olumlu bir şekilde sonlandırabilir.

Genellikle her iş arayanın iş arama ve iş bulma sürecinde yaşadığı, endişelendiği sürecin başında gelen mülakat, CV’nin yeterli olmasının ardından işvereni etkilemenin bir diğer yoludur. Öncelikle işveren, çalışan adayını CV’si üzerinden incelemekte, yüzeysel olarak hakkında bilgi edinmektedir. Eğer CV’de yer alan bilgiler işveren için yeterli olarak görülürse, bu durumda çalışan adayı iş görüşmesine davet edilmekte ve hakkında daha fazla bilgi edinilmek istenmektedir. Söz konusu aşamada gündeme gelen konu ise, adayın kendini bu aşamada ne derecede doğru ifade ettiği ve ne kadar etkileyici olduğudur.

İşvereni etkilemenin neredeyse en önemli aşaması olan mülakat süreci, doğru ve etkileyici bir CV’nin ardından gelen önemli bir süreçtir. Bu süreç doğru yönetilmeli ve mutlaka görüşmenin olumlu olması açısından süreç pozitif hale getirilmelidir. İş görüşmesi sürecinde doğru hareket edip etkileyici olabilmekse, kendinizi doğru ifade etmekten geçmektedir. Sorulan sorular karşısında kendinizi doğru tanımlamanız, doğru ifadeler kullanarak kendinizi karşı tarafa yansıtmanız görüşmenin gidişatı açısından can alıcı bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır.

Görüşme süreci içerisinde birçok soru, çalışan adayına yönetilmekte ve çalışan adayı da bu sorulara mantık çerçevesinde cevap vermektedir. Ancak bazı çalışanlar ise bu aşamada fazla baskı ve stresten ötürü düşünmeden cevap vererek kendisini yanlış bir şekilde aktarmakta ve olumsuz bir izlenim yaratmaktadır. Doğru olan ise düzgün bir şekilde düşünerek, olması gerektiği gibi cevaplar vermektir.

İfade ediş tarzı her bireye göre değişiklik göstermekte olsa da iş kuralları dahilinde iş görüşmesinde belli ifadeler kullanılmasında yarar vardır. Görüşmede kendinizi ifade ederken arada kalan cümleler kullanmak yerine, net ifadelerde bulunmalısınız. İnandırıcı olmalı ve ikna edici olmakla birlikte, etkileyici bir şekilde kendinizi ifade etmelisiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar