Ana SayfaMakalelerDoğru İş Seçimi

Doğru İş Seçimi

İş Seçiminde Doğru Karar Vermeye Çalışmalısınız

İş seçimi, insanların hayatlarını yönlendirmesi aşamasında oldukça önemli bir role sahiptir. Bu sebeple bu konuda oldukça iyi düşünülmeli ve mutlaka doğru tercihler yapmaya özen gösterilmelidir. İş seçimi bireyin yetenekleri, kapasitesi ve işten aldığı haz doğrultusunda belirlenmelidir.

Özellikle yeni mezun iş arayanların iş seçiminde doğru tercihlerde bulunması oldukça önemlidir. Çünkü daha önce iş deneyimi olmayan yeni mezunlar, tam olarak ne istediklerini belirlemekte daha fazla zorluk yaşayacaklardır. Bu nedenle araştırmayı doğru şekilde yapmalı ve kişilik özelliklerine en uygun olan iş seçimini gerçekleştirilmelidir.

 

 

İş seçimi yaparken özellikle kendinize sorup cevap vereceğiniz birkaç detay, doğru iş seçimi yapmanız açısından etkili olabilir.

 

 

-Çalışma ortamınızın nasıl olacağına karar verin. Her ne kadar iş seçim sürecinde çok da öne çıkmayan bir unsurmuş gibi gözükse de, çalışma ortamı ilerleyen dönemlerde çalışan üzerinde önemli bir etken olmaktadır.

 

 

-Yapılacak iş için hangi özelliklere sahip olunması gerektiği konusunda dikkatlice bir araştırma yapın ve gerçekçi bir şekilde o özelliklere sahip olup olmadığınız sorgulayın. Eğer gerçekten bu özelliklere sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, sizin özelliklerinize uygun bir iş arayışında bulunmanız, daha doğru bir tercih olacaktır.

 

 

-Kariyer hedefinize uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İş seçimi sizi kariyer hedefinize bir adım daha yaklaştırabileceği gibi, tamamen uzaklaşmanıza da neden olabilir. Böyle bir durum yaşamamak adına, seçilecek işin mutlaka kariyer planlanması incelenmeli, ileriye dönük olarak da getirisi düşünülmelidir.

 

 

-Aile ve çevre baskısıyla bir meslek edinmemeye dikkat edin. Düşünüldüğünde evet gerçekten bu işi yapmalısın diyebilirler ancak burada önemli olan, onlarla ortak noktada buluşmaktır. Gerçekten severek yapabileceğin ve kişisel özelliklerine, yeteneklerine uygun bir iş bulman hem her iki tarafı mutlu eder, hem de sen gerçekten mutlulukla yapabileceğin bir meslek ve iş edinebilirsin.

Bu bilgiler dâhilinde ve daha nice kişilik özellikleriniz doğrultusunda kendinize yönelteceğiniz sorulara, gerçekçi ve objektif bir şekilde yanıt vererek, iş seçiminizi doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar