Ana SayfaUncategorizedİş Görüşmelerinde En Fazla Sorulan Sorular – 2

İş Görüşmelerinde En Fazla Sorulan Sorular – 2

Sizi Neden İşe Alalım?

Neredeyse her mülakatta sorulan bu klasik soruyla karşılaşmayan yoktur herhâlde. Ancak buna rağmen hemen hemen herkes bu soruya tam olarak nasıl cevap vereceğini bilemiyor ve soru sorulduğu anda afallıyor. Aslında cevap oldukça kolay, yapılması gereken tek şey gerçekçi örnekler vermek.

 

Özgeçmişinizden Yola Çıkın

Özgeçmişinizde yer alan bilgilere bir göz gezdirin. Somut örneklerle birlikte, özgeçmişinizle tutarlı olacak şekilde eski iş yerinizde yaptığınız çalışmaları, projeleri ve şirkete kattıklarınızı ifade edin. Yalnız burada önemli olan, söylediklerinizin kesin ve açık bir dille ifade edilmiş, sonuçlara da yer verilmiş olmasıdır. Anlattığınız her işin sonucunu da mutlaka bu konuşmada dillendirmeniz gerekir, bunu atlamayın.

Örneğin finans bölümünde çalışıyorsanız, finansal tabloların düzenlenmesinden, muhasebe departmanının iş akışından sorumluydum demek yerine, bir önceki görevimde şirketime yaptığım incelemelerle %12 kayıp yaşanmasını engelledim, %24 kar ettirdim, muhasebe departmanındaki iş akışını sistemli bir hale getirerek 2 kişinin terfi almasını sağladım, gibi ifadelerle bu soru cevaplanmalıdır. Ancak diğer önemli bur durum ise, anlattığınız hikayenin sonucunun mutlaka dillendirilmesidir. Şirketlerin yaptığınız işlerin sonuçlarıyla ilgilendiğini varsayarsak, söyleyeceğiniz sonuç görüşmeci için bir değer yaratacaktır.

Bu nedenle bu soruyu cevaplarken, eski iş yerinize neler kazandırdığınız ve ne kadar kar elde ettirdiğinizi veya finansal işlerden uzak bir departmanda çalışıyorsanız, işletmeye kazandırdığınız zaman ve verimlikten bahsetmekten kaçınmayın.

 

 

 

Haklı Sebepler Bulun

Klasik mülakat sorusu olan bu soruya hazırlıklı olarak görüşmeye gidin. Size bu sorunun yöneltilmesi halinde ise, ‘sizi neden işe alalım?’ sorusuna haklı sebepler bulun ve mutlaka mantık çerçevesinde oluşturduğunuz bir cevap verin. Etkileyici görünmeye çalışın fakat abartıdan uzak durmaya dikkat edin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar