Ana SayfaMakalelerİş Dünyasının Yeni Mezunlardan Beklentileri

İş Dünyasının Yeni Mezunlardan Beklentileri

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte değişen yaşamımızda, işveren ve çalışanların birbirlerinden beklentileri de değişmeye başlamış durumda… Artık lisans ve lisansüstü eğitimlerin eskisi kadar değer görmediği, tek başına yeterli olmadığı bu süreçte rekabeti diri tutacak, yapılan işte fark yaratacak elemanlar, iş arayanların nezdinde çok daha fazla ilgi görmektedir. Özellikle yeni mezunlar için bu durum oldukça zor gibi görünse de eğitim süresinde kendinize katacağınız yetkinliklerle bu süreci düşündüğünüzden de kolay atlatabilirsiniz. Bu sebeple kendinizi ispatlayacağınız, yaptığınız işte farkınızı ortaya koyacağınız bir iş yaşamı için kendinizi sürekli geliştirmeli ve yetkinliklerinizi genişletmelisiniz. Peki iş dünyasının yeni mezunlardan talepleri neler? Nasıl bir yetkinliğe sahip olunması gerekiyor? Tüm bu soruların cevabını “İş Dünyasının Yeni Mezunlardan Beklentileri” başlıklı yazımızda aktarmaya çalıştık. Gelin birlikte inceleyelim…

Farkındalık Yaratın

Öncelikle iş hayatına atılırken sizin gibi çok sayıda bireyin mezun olduğunu ve iş arayışında olduğunu unutmayın. Çok sayıda kişiyle aynı anda iş hayatına atılacaksınız. Rekabetin hat safhada olacağı bu süreçte yaptığınız işte farkınızı ortaya koymalı ve kendinizi diğer adaylar arasında göstermelisiniz. İşverenleriniz sizi ve işe olan katkınızı fark etmeli ve uzun vadede şirketlerine katacağınız değerin bilincinde olmalılar. Böylelikle hem yaptığınız işte yükselebilir hem de rekabeti her zaman diri tutabilirsiniz.

Yeniliklere Açık Olun

Teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle birlikte çalışma sistemleri de değişmekte ve iş yerleri de bu teknolojiye ayak uydurmak durumunda kalmaktadır. Bu sebeple çalıştığınız sektörle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeli ve yeniliklere adaptasyon konusunda problem yaşamamak için bu duruma açık olmanız gerekmektedir. Gelişmeleri yakından takip ederek çalıştığınız firmaya yeni çalışma sistemlerine geçiş süreçlerinde destek olabilirsiniz.

Yaptığınız İşin En İyisi Olun

Bir işin okulunu okumak tek başına yeterli olmayacaktır. Artık gelişen dünya ile birlikte işinizde ne kadar uzmanlaşırsanız o kadar değer kazandığımız bir süreçte yaşamaktayız. Bu nedenle okulunuzu okurken kendinizi geliştirmek için her türlü fırsatı değerlendirmeli ve yaptığınız işin en iyisi olmak için çaba sarf etmelisiniz. Bu nedenle alanınızda kendinizi geliştirebilmek için eğitimlere, seminerlere katılabilir, branşınızda yüksek lisans ve doktora programlarına dahil olarak eğitim seviyenizi yükseltebilirsiniz. Böylece yaptığınız işte uzmanlaşarak, çalıştığınız şirkete olan katkılarınızı artırabilir ve iş hayatındaki yerinizi sağlamlaştırabilirsiniz.

Kendinize Zaman Ayırın

Yaptığınız işte uzmanlaşmak oldukça önemli… Fakat bu süreçte kendinizi unutacak kadar yaptığınız işe yoğunlaşırsanız, özgünlüğünüzü, çalışma arzunuzu ve verimliliğinizi kaybedebilirsiniz. Bu sebeple kendinize bu yoğun tempoda zaman ayırmalı ve kendinizi geliştirebileceğiniz ya da yapmaktan keyif alacağınız yeni hobiler edinerek zihninizi resetleyebilirsiniz. Böylece çalıştığınız işten sıkılmayacak, merak duygunuzu ve çalışma azminizi kaybetmeyeceksiniz.

Sabır Her Derde Deva

İş dünyasına henüz yeni dahil olmuşken, bir şeyleri başarabilmek için düzenli ve istikrarlı bir çalışmaya ve sabra ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle yeni mezun olarak dahil olduğunuz çalışma hayatında rekabetin ne denli yoğun olduğunu aklınızdan çıkarmamalı ve sabırla, adım adım bulunduğunuz pozisyonda ilerleyebilmek için çalışmalısınız. Sabır, hem çalışma aşkınızın sona ermemesini sağlayacak hem de yaptığınız işte daha verimli sonuçlar elde etmenize imkan tanıyacaktır.

İş dünyasının yeni mezunlardan beklentileri konusunda fikir sahibi olursanız, kendinizi hangi yönde geliştirmeniz gerektiğine çok daha iyi karar verebilirsiniz. Yaptığınız hiçbir işte sadece tek bilgiyle yaşamayın. Kendinizi geliştirecek her türlü fırsatı değerlendirin ve kendi alanınızın uzmanı olun. Bu şekilde iş dünyasında yeriniz daha sağlam ve ilerleme imkanınız daha yüksek olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar