Ana SayfaMakalelerİş Doyumuna Ulaşmak

İş Doyumuna Ulaşmak

İş doyumu
Günümüzde işsizlik oranının fazla olması, uzmanlık alanında aradığı pozisyona uygun iş bulamayan adayları, farklı pozisyonlarda iş aramak zorunda bırakıyor. Uzmanlık alanı dışında bir işte çalışan adaylar işini sevmemekte ve dolayısıyla verimsiz olmaktadırlar. İşini sevmeyen insanların iş hayatında başarı yakalaması oldukça zordur.
Yetenek ve donanımlarını yaptıkları işte tam olarak kullanamayanlar, yaptıkları işten doyum alamayacaklardır. İş yerinde kendini yetersiz hisseden insanlar için yeni sorumluluklar almak veya farklı departmanlarda çalışmak alternatif sağlayabilir. İş hayatında olumlu noktalara odaklanmak oldukça önemlidir. İşsizliğin yaygın olduğu günümüzde, meslek sahibi olanların şikayet etmek yerine, yaptıkları işle ilgili avantajlı noktaların farkında olmaları gerekir.
Öncelikle çalışan kişinin kendisine sorması gereken ilk soru iş hakkında neyi sevdiğine karar vermektedir. Kariyer planlamada bu nokta oldukça önemlidir. İş arama işlemine başlamadan önce de kararlı olmak, hangi pozisyonda çalışmak istediğine karar vermek adaylar açısından önem taşıyan noktalardır. İş arama sürecinde adayların mevcut özelliklerine yenilerini eklemeleri önemlidir.
İş arayan adayların iş alanlarıyla ilgili kurslara gitmesi, sertifika programlarına katılması işe alımlarda fark yaratmalarını sağlayabilmektedir. Adayın iş aradığı pozisyonda tam zamanlı iş bulamaması halinde, farklı pozisyonlara yönlenmek yerine, adayın çalışmak istediği pozisyonla ilgili yarı zamanlı iş ilanlarına başvuru yapması, uzmanlık alanında bir işte deneyim kazanmasını sağlayabilmektedir. Bu şekilde adaylar, hem iş arama süreçlerini boş geçirmemiş olacaktır. Böylelikle adayın önüne yenim iş fırsatları da çıkabilmektedir.
Çalıştığı işe uygun olmadığını düşünen bir kişinin vakit kaybetmeden yeni iş aramaları yapması doğru olacaktır. İş arayanların ilgilendikleri meslekle ilgili iş arama yaparken, aynı meslek grubunda çalışan kişilerden tavsiyeler almaları, pozisyon hakkında ipuçlarını öğrenmeleri önemlidir. Adayın olası bir iş görüşmesinde işveren ile görüşürken doğru ifadeler kullanması, kendini iyi ifade edebilmesi önemlidir.
Adayın kariyer planları kararlı bir şekilde anlatması, işverende olumlu izlenimler yaratabilmektedir. Adayın ilk işi için başvuruda bulunması bile tecrübe olarak yorumlanabilmektedir. Mülakatlar, adaya tecrübe kazandırır. Aday, soruları nasıl cevaplayacağını bu yolla geliştirebilecektir. İş başvurusu yaparken iş arayan adayın iş arama kanallarını geniş tutması gerekir. Olası iş fırsatlarından haberdar olmak için iş arayan kişilerin çevresinin genişliği oldukça önemlidir.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar