Ana SayfaMakalelerİş Bulmanın Püf Noktaları

İş Bulmanın Püf Noktaları

Bireylerin eğitimlerini tamamlamasından sonra düşledikleri ilk şey, güzel bir iş bulmaktır. Güzel iş kavramı ise kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte bazı kavramlar konusunda her bireyin uzlaştığı bir nokta vardır. Herkes gerçekten kendi özelliklerine uygun olacak, kendisini geliştireceği bir iş ister. Bu ise bazıları için hayal olarak kalırken, bazıları için hemen gerçeğe dönüşebilir.

İş arama sürecinde ilk adım doğru planlama yapmak olmalıdır. Birey önce düşlediklerini gerçeğe dönüştürmesi için kendisine ne gibi bir değer katması gerektiğinin ve bu düşe kavuşmak için gidilecek yolda bulunulan zaman dilimi içerisinde tam olarak nerede olunduğunun bilincinde olmalıdır. Kendisine objektif olmak ise düşlerine kavuşmak için ilerleyeceği yolda çalışan adayının daha sağlam adımlarla ilerlemesine olanak tanır.

Bir planlama oluşturduktan sonra kendinize uygun iş arama sürecine başlayabilirsiniz demektir. Ancak burada da önemli kıstas, plana uygun hareket etmek olmalıdır. Birey kendi planına ne kadar uygun ilerlerse, o derecede kendisine katkıda bulunur ve adımlarını takip etmekte zorlanmaz.

İş bulma süreci bazen zorlayıcı olabilmektedir fakat bununla da başa çıkmak için bireylerin kendilerine güvenmeleri ve gerçekten istemeleri gerekmektedir. Tam anlamıyla düşlenilen işin peşine düşmekte tabii ki fayda vardır lakin o süreç içerisinde gerçekten kendinize katkı sağlayacak ve ilerleyen hedeflerinizde size yardımcı olacak iş imkanı bulduğunuzda da deneyimlemeniz size yarar sağlar.

Bu sürecin zorlayıcı zaman dilimlerinden oluştuğunu bilmek sizin kendinize daha dik durmak için telkin vermeniz konusunda da yardımcı olacaktır. Bu aşamada kesinlikle kendinize baskı yapmaktan ve olumsuz enerji yüklemekten de kaçınmanızda fayda vardır. İş bulma sürecini kendiniz için kişisel gelişime katkı süreci olarak değerlendirebileceğinizi göz ardı etmeden de bir şeyler yapabilirsiniz. Nitekim bu sizin bir yandan rahatlamanıza yardımcı olacakken, bir yandan da gelişmenize ve özgüveninizin var olmasına yardımcı olacaktır.

İstemek başarmanın yarısıdır ve iş arayanlar da gerçekten istedikleri iş için çaba göstermelidir. Kendi gelişimlerini sürekli devam ettiren ve istediğine kavuşmak için çabalayan bireylerin başarıya ulaşması çok da zor olamayacaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar