Ana SayfaMakalelerİş Başvurularında Neden Dönüş Olmuyor?

İş Başvurularında Neden Dönüş Olmuyor?

“Özgeçmişimi harika bir şekilde hazırladım.”
“Önyazımı kendimi en iyi ifade edecek şekilde hazırladım”
“Neden kimse geri dönüş yapmıyor?” gibi diyebilirsiniz.

Genelde iş arayanların çoğunun sorunudur bunlar. Boğaziçi mezunu, yabancı dilim var. Özgeçmiş göndermediğim yer kalmadı. Neden geri dönüş olmuyor? diyenler var. Eğer gerçekten harika bir CV hazırlamışsan, önyazında ne istediğini harika bir şekilde ifade ettiysen ve doğru işe, doğru pozisyona başvurduysan kendine acı çektirmenin bir anlamı olmadığını belirtmek isterim.
Peki, orada neler oluyor da geri dönüş olmuyor? Evet, iş yükü hemen hemen her çalışan için büyük bir sorun, bu yüzden iş yoğunluğundan incelenmemiş olabilir. Hiçbir şirket işe alım süreçlerinde mükemmel değildir. Özgeçmişiniz hangi ellerden geçiyor, hangi masalarda geziyor bilemezsiniz. İşe alacak yöneticinin kafasında neler var kestiremeyiz. Bir akrabasını işe almak istiyor olabilir, kötü bir gün geçiriyor olabilir, tatile çıkmış da olabilir. Belki de çok dağınık bir insandır. Ya da şirket içinde yaşanan bütçe sıkıntılarından dolayı işe alım süreci ertelenmiş olabilir. CV’niz 4 ay sonra incelenmek için kenara kaldırılmış olabilir. Bu tür durumların hiç birinden işe başvuran kişinin haberi olmaz.

Açıkçası harika bir çalışan, mükemmel bir özgeçmişe sahip olabilirsiniz. Alanınızda iyi bir tecrübe ve bilgiye de sahip olabilirsiniz. Şu bir gerçek ki bu başvurularda birçok şey bizim kontrolümüz dışında gerçekleşiyor. Bizim yapmamız gereken yapabileceğimizin en iyisini yapmaktır. 4 aydır işsiz olduğumuzu düşünerek panik yaşayıp fiyatımızı kırmamamız gerekir. Gerisin de hayata ve zamana bırakın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar