Ana SayfaMakalelerİş Başvurularında Bir Adım Öne Geçin

İş Başvurularında Bir Adım Öne Geçin

Hayat uzun ve yorucu bir maraton ve ne kadar verimli koşturursak hayat standartlarımızı o kadar yüksek tutabiliriz. Hiç bitmeyecek bu yarışa her zaman en mükemmelini, kusursuzunu arzu eden insan genetiği de eklenince özellikle de özel sektörde rekabet sona ermiyor. Tabi bunun öncesinde her türlü ihtiyaçlarımızı sağlayabilecek ve kendimizi motive edebilecek bir işe ihtiyacımız var.İş başvurularında bir adım öne geçin yeni bir iş bulma şansınızda artsın.
Türkiye’de mezunların genel durumuna bakacak olursak çoğu kişi mecburiyetten okuduğu bölümle bağdaşmayan mesleklerle hayatını devam ettirmek zorunda kalıyor. Kimisi kendisine uygun mesleği bulamadığından kimisi ise zaman içinde değişen fikirlerinden ötürü…

İş Başvurularında Bir Adım Öne Geçin

Günümüzde büyük firmalara iş başvurularında bulunan kişilerin öğrenim durumu üniversite veya yüksek lisans olduğu için kişilerin artık CV’lerinin özgünlüğü dikkat çekiyor. Başvuru yapılan firmaların kendi ölçekleri bazında, bazı noktalar bireyleri en ön sıraya taşıyabilir. Mesela tek bir sene zorunlu olarak yapılan staj değil, donanımlı bir şekilde yapılan stajlar; sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer alabilmek, derneklere, vakıflara, sivil toplum kuruluşlarına üye olmak.
İşverenlerin önüne her geçen gün artarak gelmekte olan CV’lerden bir fark olmadan kimsenin karşında farkındalık yaratamazsınız. Lise çağlarından itibaren hayata entegre olan insanların üniversite, yüksek lisans veya doktorası bittiğinde çok başarılı olduklarını görme ihtimalimiz daha yüksektir. Bu nedenle üniversite hayatını en verimli şekilde geçirmek atıldığınız sektör konusunda her zaman en büyük artıyı getirecektir. Bu durumda kendinizi işverenin yerine koyarak ‘Neden seni tercih edeyim?’ sorusunun cevabını bulmanız gerekecektir.

Özgeçmişinizde videolu anlatımınızın veya dosya halinde hazırlanmış verilerin olması her zaman için insan kaynakları uzmanlarını ve hatta işvereni büyüleyecektir. Bunun dışında özgeçmişinizi devamlı olarak güncellemek ve eksiksiz özgeçmiş oluşturmak ilgiyi artırır. CV’nin gönderileceği zaman mutlaka insan kaynaklarının sizi dikkate almalarını sağlayacak bir ön yazı eklenmeli ve yazım hatalarından kaçınılmalıdır. Tüm bunlar çerçevesinde yapılacak olan bir başvuru sizi birçok kişi karşısında olabildiğince öne geçirecektir.

Konuya benzer iş ilanları

Üretim planlama uzmanı iş ilanları
Ön muhasebe iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar