Ana SayfaBaşarı HikayeleriFord Otomobillerinin Kurucusu Henry Ford'un Firmasını Kurmadan Önce Yapmış Olduğu Meslekleri Öğrenince...

Ford Otomobillerinin Kurucusu Henry Ford’un Firmasını Kurmadan Önce Yapmış Olduğu Meslekleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Başarılı olmak, başarılı olan insanların sırları, başarılı olmak için altın kurallar vs. bu tarz başlıklar ve kelime gruplarıyla son zamanlarda sık sık karşılaşıyorsunuzdur. Peki, gerçekten başarılı olabilmek için uymamız gereken kurallar mı vardır?

TDK sözlüğünde başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.

Başarının anlamı kişiden kişiye, yaşayış tarzı ve fikirlerine göre değişiklik göstermektedir. “Başarılı” kavramının somut halini yakalamak için yaptığımız şeye güvenmek, inanmak ve sürekli geliştirmek gerekir. Unutmayalım ki ‘inanmak, başarmanın yarısıdır.’

Başarılarıyla tarihe geçmiş, yüzyıllardır insanalara ilham olan insan insanların ortak özelliğide yaptıkları işe inanmak oldu. O hikayelerden birini örnek vermek gerekirse; Ford otomobillerinin kurucusu Henry Ford.

Henry Ford’un firmasını kurmadan önce yapmış olduğu meslekleri öğrenince çok şaşıracaksınız!

Saatçilik

Ford gençken ailesi ve arkadaşları için onların saatlerini tamir eder hatta bunu yaparken kendi icat ettiği malzemeleri kullanırdı. İnce çiviyi tornavida yerine kullanan Ford yaratıcılığıyla herkesi kendine hayran bırakıyordu.

Elektrikçilik

1893’te Henry Ford, Edison’ın Aydınlatma Firmasında başmühendis oldu. Detroit’in elektriğini yönetebilmek için 24 saat telefon başında kalan Ford pozisyonundan 6 yıl sonra ayrıldı. Bu kararı, sürekli onu motive eden Edison’ın desteğiyle aldı. Edison Ford’un yakıtlı araçlarla ilgili olan hayallerini gerçekleştirmesini istiyordu.

Siyasetçilik

1918 yılında Amerikan Başkanı Woodrow Wilson, Ford’u senatoda demokrat olarak yer alması için seçimlere katılmaya ikna etti. Ford bunun üzerine Başkan Wilson’a içinde ‘ Eğer beni seçmek isterlerse seçerler, ancak bunun için para yatırımı yapmam.’ sözleri geçen bir mektup gönderdi. Kampanyalarda hiç para harcamayan Ford, seçimi sadece 4500 oy ile kaybetti.

Müzecilik

Colonial Williamsburg’den uzun süre önce Ford, Sudbury, Massachusetts’ Wayside Inn’i yaşayan bir Amerikan Tarihi müzesine dönüştürmeye çalıştı. 1923 yılında 3000 dönümlük arazi satın alıp 8 tane bina ve değirmen inşa etti.

Yatakhanecilik

1926’da Henry Ford, okula bağlı olan Redstone yatakhanesini satın aldı. Yerin adını daha kafiyeli olduğu için ‘Mary Had a Little Lamp’ diye değiştiren Ford binayı kendi mülkü haline getirdi.

Eğitimcilik

The Story of Mary and Her Little Lamb and Ford Ideals (Mary ve Kuzusunun ve Ford’un İdeallerinin Hikâyesi) adlı kitabı basmak isteyen Ford öncelikle depo olarak kullanılan yatakhaneyi düzgün bir okul haline getirdi. 1951 yılına kadar Redstone’da eğitime devam edildi.

İnanç

1928’te Detroit Times’ın Ford’la yaptığı röportaj sırasında Henry Ford dini görüşlerini bildirdi : “Bir yerden her şeyi planlayan güç bize beyin dalgalarıyla mesajlar gönderiyor. Ortada büyük bir ruh var. Bugüne kadar hiçbir şeyi sadece kendi irademle yapmadım. Görünmez güçler tarafından dürtülüyordum.”

Kömürcülük

Henry Ford bitkilerinden çıkan tahta atıklardan mangal kömürü elde etti. Eniştesi E.G. Kingsford Ford’un mangal kömürü üretebilmesi için yer seçimi yapınca, Henry Ford eniştesinin şerefine şirkete Kingsford Charcoal adını verdi.

Havacılık

1. Dünya Savaşı sürerken Ford havacılık sektörüne de girmek istedi ve uçak şirketi kurdu. Amerika Uçuş Komisyonu 2002 yılında Henry Ford’u havacılık sektörünün öncülerinden biri seçti ancak Ford’un uçak şirketi 1933’te satışların durgunluğu sebebiyle kapatıldı.

Konuya benzer iş ilanları

Müşteri temsilcisi iş ilanları
Anketör iş ilanları
Sekreter iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar