Ana SayfaMakalelerİNGİLİZCE BİLMENİN KARİYER HAYATINIZA 6 ÖNEMLİ ETKİSİ

İNGİLİZCE BİLMENİN KARİYER HAYATINIZA 6 ÖNEMLİ ETKİSİ

İNGİLİZCE BİLMENİN KARİYER HAYATINIZA 6 ÖNEMLİ ETKİSİ

 

 Günümüzde en çok konuşulan dillerinden olan İngilizcenin, iş hayatına sağladığı avantajlar tartışılmaz. Peki, İngilizce bilmek kariyer planlarınıza ne gibi faydalar sağlar? Günümüzde sadece dünya çapında değil yurt içinde de iyi bir kariyere sahip olmak için İngilizce bilmek, son derece önemli hale gelmiştir. Kariyer planlarınız ve hedefleriniz globalse o zaman İngilizce konuşmak sizin için bir zorunluluk haline gelir çünkü tüm dünyada iş fırsatları için İngilizceye ihtiyaç duyacaksınız.

 Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir ankete göre İngilizce bilmenin, İngilizcenin resmi dil olmadığı birçok ülkede işverenlerin %95’inden fazlası tarafından gerekli olduğu görülmektedir. İngilizcenin resmi dil olmadığı ülkelerde, işverenlerin %69’u İngilizce bilmenin kurumları için önemli olduğunu vurgulamıştır. İngilizcenin resmi dil olduğu ülkelerde ise bu oran, tüm işverenlerin %97’sine kadar çıkmaktadır.

Global Çapta Kariyer Fırsatları

 İngilizce bilen biri için global kariyer fırsatları, erişilebilir hale gelmektedir. İyi derecede İngilizce bilen kişi, global ölçekli firmalarda doğrudan veya uzaktan çalışma imkanı bulur. İngilizce seviye derecen belgeleniyorsa, senin için hedeflerine ulaşmak çok daha kolay. TOEFL, IELTS gibi sınav sertifikaları, global alanda geçerli olduğu için sana avantaj sağlayacak. Yazma, okuma ve dinlediğini anlama bölümlerinden oluşan bu sınavlarda, iyi bir derece elde edebilmek için akıcı İngilizce konuşman şart.

 

 

 

Kaynak Taramasında Çeşitlilik

 Günümüz dünyasında bilgili olmak her şeyden önemli. Bilgi edinmek için kaynak taraması yapmak ise şart. İyi seviyede İngilizce biliyorsan kendini geliştirmek için yararlanabileceğin kaynak sayısı da aynı oranda artıyor.

 Medya alanında kariyer planlaması yaptığınızı farz edelim; bu noktada temel eğitimleri alsanız da sektördeki güncelliği takip ederek uyum sağlamanız gerekiyor. İngilizceniz iyiyse global çapta sektörü takip etmeniz o oranda kolaylaşıyor.

Daha Hızlı Terfi Olanağı

 İngilizce konuşmak, kariyer hedefinizdeki adımları hızlandırır. Özellikle terfi alma şansınızı ikiye katlayan yabancı dil bilgisi ister global çaplı ölçekte ister yerel ölçekte olsun firmalar için son derece önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

Daha Güçlü Network

 İş dünyasında başarılı olmanın bir sırrı da güçlü bir “network”, yani bağlantılardan geçiyor. Güçlü bir network, yeni fırsatları beraberinde getirirken, sektörde daha fazla tanınmanı sağlıyor. Profesyonel iş dünyasında bağlantıların ne kadar güçlüyse, birilerinin tavsiye listesine girme şansın da o kadar artıyor. İngilizce konuşmak size yeni bağlantılar sağlayarak network ’ün genişlemesine katkıda bulunuyor.

Daha Yüksek Gelir, Daha İyi Bir Hayat

 Yapılan son araştırmalara göre İngilizce bilen ülkelerin; yaşam kalitesinin ve milli gelirinin arttığı belirtiliyor. Analizlerin sonucunda İngilizce konuşmak iş dünyasında hem kişinin hem de kurumun gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Senin de kariyer hedeflerinde daha yüksek gelir ve daha bir yaşam hedefi varsa akıcı seviyede İngilizce konuşmayı mutlaka öğrenmelisin.

Daha Fazla İş İmkanı

 İngilizce bilmek hangi meslek grubundan olursanız olun, büyük ölçüde avantaj sağlar. Bir işe başvuru yaptığınızda İngilizceyi akıcı seviyede biliyor olmanız, sizi diğer adaylardan oldukça üst sıraya taşır. İngilizce konuşabiliyorsanız bu sizin için bir sınır olmayacağı için, daha fazla iş ilanına başvurarak ihtimallerinizi, dil bilen biri olarak ise işveren karşısındaki şansızınız arttırmış olursunuz.

İngilizce Eğitimine Başlamak

 İngilizce konuşmanın kariyere olan etkisinden bahsettik. Kısaca dil bilmenin kariyer hayatına katkısı oldukça büyük. Peki İngilizce öğrenmeye başlamanın yolu nedir?

 Günümüz dünyasında teknoloji bize birçok konuda seçenek sunuyor. Kalın sözlüklere veya rutin İngilizce kursu programlarına ihtiyaç duymadan dil öğrenmek mümkün. Ücretsiz olarak verilen online eğitimlerle kendi programını ayarlayarak rahatça İngilizce öğrenebilirsin. Ayrıca bu eğitimlerinin sonucunda sınava girip sertifika alarak, İngilizce seviyeni belgelendirmen de mümkün.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar