Ana SayfaTavsiyelerHAYATINIZA UMUT AŞILAYACAK, İZLERKEN KEYİFTEN DÖRT KÖŞE OLACAĞINIZ VE BAŞARI HİKAYELERİNİ KONU...

HAYATINIZA UMUT AŞILAYACAK, İZLERKEN KEYİFTEN DÖRT KÖŞE OLACAĞINIZ VE BAŞARI HİKAYELERİNİ KONU ALAN BİRBİRİNDEN ÖZEL FİLMLER

Bazı filmleri izlerken dersler çıkartır, öğrendiklerimizi günlük yaşantılarımıza uydurmaya çalışırız. Bu tarz filmler daha bitmeden bile “İşte bu ya!” dedirtir her seferinde. Film devam ederken arkadaşlarımıza, sevdiklerimize öneririr “Kesinlikle izlemelisin!” deriz.Hayatınıza umut aşılayacak, izlerken keyiften dört köşe olacağınız ve başarı hikayelerini konu alan birbirinden özel filmler bulup sizler için bu yazımızda derledik.

Filmler bizlere yol gösterme konusunda büyük bir rolü vardır , aynı kitap okumak gibi..
Sizlerin yoluna ışık tutabilecek, hayatınıza umut aşılayabilecek ve kafanızdaki soruları gidermeye yardımcı birbirinden güzel filmler seçtik.

Bagger Vance Efsanesi / The Legend of Bagger Vance (2000)

IMDB 6.7
Hikaye 1931 yılında geçmektedir. Savaş kahramanlarından Rannulph Junuh yeni bir golf sahasının açılış töreninde yapılacak olan 36-delik golf turnuvasına davet edilir. Rannulph eskisi gibi golf oynayamadığını ve paslanmış olduğunu farkedince Bagger Vance’den (Will Smith) yardım ister. Bagger Vance’in yardımlarıyla sadece pasını atmakla kalmaz, hiç bilmediği yeni tekniklerde öğrenmeye başlar.

Ali (2001)

IMDB: 6.8
2 Oscar adaylığı. 10 farklı ödül ve 24 adaylık. ) ( 77.631 kişi oy kullanmıştır. ) Ali Efsane Müslüman boksör Muhammed Ali’nin hayatını anlattığı 2001 yılı ABD yapımı dram filmi. Muhammed Ali’yi Will Smith’in başarılı bir şekilde oynadığı filmin yönetmenliğini Michael Mann yapıyor. Askerlik zamanı geldiğinde Vietnam Savaşı’na gitmeyip benim onlarla bir sorunum yok diyen ve bu yüzden Şampiyonluk ünvanına el konulan ve boks’tan uzaklaştırılan Ali’nin yaşamından kesitleri anlatılıyor. Film birçok dalda ödül kazanmış olup, MTV Film Ödüllerinde Will Smith En İyi Erkek Oyuncu olarak ödül kazanmıştır.

Zeka Pırıltısı / Flash of Genius (2008)

IMDB: 7.0
Bir otomobil sileceğinin hikayesini konu alan filmde uygunsuz hava şartlarında otomobil firmaları sürekli çözüm üretme çabasındadır Robert ismindeki bir profesör kendi çabaları ile silecek prototipi geliştirir ve seri üretime geçmek için Ford firması ile görüşür hemen işe kabul edilir fakat Ford onu arkasından vuracak ve kapı dışarı edecektir ondan aldıkları projeyi kendileri geliştirip kullanmak isteyeceklerdir. Robet ise tüm hukuk kitaplarını inceler ezberler ve mahkemeye cıkarak kendini savunmak ister.

Zafer Yolu / Seabiscuit (2003)

IMDB: 7.3
Film, ruhu yaralı genç bir jokey olan Johnny Red Pollard, her şeyini kaybeden eski milyoner Charle Howard ve şehir yaşamına uyum sağlamaya çalışan, eski dünyası tarihe karışmak üzere olan kovboy Tom Smith’in hikayesini anlatıyor. Bu üç insan, birbirlerini at yarışları sayesinde bulur ve efsane yarış atı sayesinde yeniden umudu keşfederler. Umudun adı Seabiscuit’tir. Bu muhteşem at, onları ve ülkesini eşsiz bir koşuya çıkartmaya hazır beklemektedir. Yönetmen Gary Ross’un perdeye aktardığı bu duygu yüklü film gerçek hikayeden alıntıdır.

Hayatınıza umut aşılayacak, izlerken keyiften dört köşe olacağınız ve başarı hikayelerini konu alan birbirinden özel filmler

Yeni Bir Başlangıç / Jerry Maguire (1996)

IMDB: 7.3
Jerry Maguire, Uluslararası Spor İdaresi’nin(SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop’a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Jerry, SMI için yazdığı ‘Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz: İşimizin Geleceğidir.’ sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

Kazanma Sanatı / Moneyball (2011)

IMDB: 7.8
Bir zamanlar beyzbol yıldızı olma yolunda ilerleyen Billy Beane, sahadaki beklentileri karşılamakta başarısız olunca, azılı rekabete dayalı kişiliğiyle yöneticiliğe yönelmeye karar verir. Ancak Billy’nin yöneticiliğini yaptığı ve sezona hazırlanan Oakland takımı, yıldız oyuncularını büyük takımlara kaptırmıştır.Billy’nin tek seçeneği, takımını yeniden kurmaktır.

Sosyal Ağ / The Social Network (2010)

IMDB: 7.8
Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi’nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veritabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark’ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi’nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook’a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard’da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League’den Silikon Vadisi’ne tüm dünyada yayılmaya başlar.

Efsane Adam / The World’s Fastest Indian (2005)

IMDB: 7.9
Gençlik hayallerinin kaybolmasına izin vermeyen bir adam… Anthony Hopkins gerçek bir hikâye ile karşımızda dünya hız rekoru efsanesi Burt Munro rolünde. Yaşamı boyunca klâsik Indian motorsikletini mükemmelleştimeye çalışan Burt, dünyanın bir ucundan Utah’taki Bonneville tuz çöllerine motorunu denemek için yola çıkar. Karşılaştığı tüm zorluklara rağmen, yeni hız rekorunun sahibi olur. 1967 yılında Munro tarafından kırılan dünya rekorunu henüz geçebilen kimse olmadı ve efsanesi günümüze kadar geldi.

Milyoner / Slumdog Millionaire (2008)

IMDB: 8.0
Dünyanın en yoksul insanlarının yaşadığı Hindistan’da geçen bir “milyonerlik” öyküsü olan filmde, Hindistan’ın gecekondularla dolu bir mahallesinde yaşayan genç Jamal’in enteresan hikayesi aktarılıyor. Jamal, fakir ve öksüz ancak idealist bir çocuktur. En büyük düşü, Hindistan’ın en ünlü bilgi yarışması programına katılmak ve büyük para ödülünü kazanmaktır. Bu hayalinin gerçekleşmesi arefesinde farklı olaylar yaşamını dönüştürmeye başlayacaktır. Jamal, büyük ödüle ulaşacağı son soruya bir şekilde gelmiştir. Tam da bu an programın süresi dolar ve son soru gelecek haftaki programa kalır. İlginç bir şekilde başarılı olan Jamal’in bu imkansız görünen başarısı herkesin dikkatini çeker ve genç adam hile yapmış olabileceği gerekçesiyle tutuklanır. Sorgu gecesinde soruları nasıl yanıtladığını tek tek anlatan genç adamın sırrı yavaş yavaş aydınlanır.

Konuya benzer iş ilanları

Ankara iş ilanları
Müşteri temsilcisi iş ilanları
Personel iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar