Ana SayfaMakalelerBAŞARILI BİR SUNUM İÇİN ETKİLEYİCİ GÖRSELLİK GEREKİR

BAŞARILI BİR SUNUM İÇİN ETKİLEYİCİ GÖRSELLİK GEREKİR

Başarılı bir sunum için etkileyici görsellik gerekir.Görsel araçlar sunumunuzu güçlendirir. İyi bir sunumu eksiksiz bir sunuma dönüştürür. Sunumu, konuşma ve konferanstan ayıran özelliği de görsel ile desteklenmesidir.

Sadece kitlesel sunumlarınızda değil hazırladığınız raporlarda da görselliğin gücünden yararlanın. Metinlerinizi grafik, fotoğraf, resim ve tablolarla zenginleştirin. Özetleyen ve açıklayan en güzel bilgiler tablolarla alınır.

Tablolar ile birlikte grafikler de kullanın. “Yüzde kaç başarı”, “kaç otomobil satıldı”, “bu kitabı okuyanların % kaçı beğendi” , “geçen yılla bu yıl arasındaki başarı karşılaştırması”… Bunları sadece yazılı değil grafiklerle de (chart) verin.

Başarılı bir sunum için etkileyici görsellik gerekir

Power Point kullanımı bu amaç için renk, hareket ve sesi slayt çerçevesinde bir araya getirici özelliğinden çok uygun olsa da, uzun cümlelerle yazılı bilgi içermemesi koşuluyla etkindir.

Video, GIF animasyon gibi ‘hareketli’ görseller daha da etkilidir. Bu nedenle sunumlarınızda ilginç kısa videolar kullanmanız çok yararlı olacaktır.

Konuya benzer iş ilanları

Ön muhasebe iş ilanları
Fuar Lojistik sorumlusu iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar