Ana SayfaMakalelerHafızanızı Canlandırma Yolları

Hafızanızı Canlandırma Yolları

Evinizin anahtarı, ajandanız, saatiniz gibi yerini hatırlamakta zorlandığınız nesneler için, kullanmadığınız zamanlarda koymak üzere bir yer belirleyin.

Not almayı bir görev haline getirin. Telefon numaraları veya randevuları hatırlamakta zorlanıyorsanız, bunları görebileceğiniz bir panoya asın. Böylece önem arz eden konuları kolayca hatırlayacaksınız.

Yaptığınız eylemlerde yüksek sesle konuşarak o eylemi gerçekleştirmeniz, yaptığınızı hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Hafıza yardımcılarını etkin olarak kullanın. Cep telefonunun anımsatıcılarını, kol saatinin alarmını, ses kaydedici cihazları, akıllı telefon fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.

Görsel simgelerin desteğini alarak hareket edin. Böylece ezber yeteneğiniz artacaktır.

Hatırlatıcıları grup haline getirerek kullanın. Oluşturduğunuz tüm anımsatıcılarda kısaltmalar kullanarak kayıt yapın. Örneğin 2-3 karakter ile adlandırın ve bu şekilde kullanımı alışkanlık haline getirin.

Hatırlamak istediğiniz konular üzerine yoğunlaşın. Konsantre olarak odaklandığınız şeyleri, daha iyi hatırladığınızı fark edeceksiniz.

Uyku düzeninizi sağlayın ve uyku saatlerinizi ayarlayın. Uyku; İyi bir hafıza, dinç bir beyin için su gibi önemli bir ihtiyaçtır.

Hafıza sorunu depresyon, mutsuzluk, vitamin eksikliği, aşırı stres gibi nedenlerden ortaya çıkabilir. Kontrol için uzman bir doktor ile görüşmeniz en doğrusudur.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar