Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Ekip Çalışmasının Başarıya Katkısı - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerEkip Çalışmasının Başarıya Katkısı

Ekip Çalışmasının Başarıya Katkısı

Akıp giden zamanda ve yoğun tempoda, zorluklar karşısında bireysel olarak değil takımsal olarak başarı kazanma şansı çok daha yüksektir.

Ekip çalışması, artık firmalar tarafından aranılan, eleman ilanlarında en çok yazılan niteliklerden biri durumuna geldi. İş hayatında takım çalışması demek yapılacak olan işte yer alan tüm kişilerin birbirleri ile düzgün ve koordineli bir şekilde çalışabilmesi, işteki gelişimin bireysel olarak değil bir bütün olarak gerçekleştirilmesi demektir.

Takım olarak hareket etmek için öncelikle o takımdaki herkesin görev tanımlarını tam olarak bilmesi gerekmektedir. Herkesin görevini eksiksiz yerine getirmesi takım başarısını sağlamaz, takımdaki çalışanların birbirleri ile koordineli, sistematik bir anlayış içinde birlikte ilerlemesi gerekmektedir. Bu amaçla görev tanımlarını sıralayacak, yapılacak işleri algoritma dahilinde düzene sokacak, planlama yapıp strateji geliştirecek bir takım liderine ihtiyaç vardır.

Takım lideri, takımındaki tüm üyelerin yaptığı işleri takip eder, yanlış yapılan görevlere direk olarak müdahalede bulunur, iş gerçekleştirilirken ortaya çıkan eksikleri plana dahil eder.

Takıma liderlik yapacak kişi ayrıca takımın motivasyonunu üst düzeyde tutmaktan, takıma manevi bir bütünlük kazandırmaktan, sinerji oluşturmaktan, takımın odaklanmasını sağlamaktan sorumludur.

  • Bir ekibin ekip olabilmesi için şu kriterler göz önünde olmalıdır;
  • İş akış ve diyagramlarının hazırlanmış olması,
  • Görev dağılımının yapılmış olması,
  • Plan ve hedeflerin netleştirilmiş olması,
  • Ortak iş alan ve ortak iş görevlerinin doğru şekilde çizilmiş olması,
  • Takım içi bilgi paylaşımının aktif olarak yapılıyor olması,
  • Ekip içinde koordinasyon ve bütünlüğün yaratılmış olması,
  • Son olarak takım duygusunu geliştirecek proje ve fırsatların oluşturulmuş olması gereklidir.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar