Ana SayfaMakalelerİş İngilizcesini Geliştirmede 4 Adım

İş İngilizcesini Geliştirmede 4 Adım

Artık İngilizce bilmek en büyük gerekliliklerden biri. Özellikle çalışma hayatında pratik olarak İngilizce bilmek diğer çalışanlardan sıyrılmanızı sağlayacaktır. İş yaşamında İngilizce öğrenmek ve bunu geliştirebilmek eğer istenirse mümkün; Bunun için:

Kendinizle konuşarak pratik yapın

İngilizce konuşmak için birini beklemeyin, canlandırma yaparak da konuşabilirsiniz. Karşınızda biri varmış gibi konuşun. Pratik yaparken önce basit konulardan başlayın. Sürekli pratik yaparak gelişim kaydedeceksiniz.

Televizyonda İngilizce kanallar izleyin

Başta haber siteleri olmak üzere global yayın yapan birçok İngilizce site mevcut. Özellikle iş dünyasından haber kanallarını izleyerek kelime bilginizi arttırabilir, ayrıca doğru aksan kullanımını hafızanıza yerleştirerek en düzgün İngilizce’ye sahip olabilirsiniz.

Her gün İngilizce bir kitap okuyun

Yatmadan önce kitap okumaya ayıracağınız en az 15-20 dakika, öğrenme sürecinizi gözle görülür şekilde arttıracaktır.

İngilizce’yi hayatın her alanında kullanın

Günlük konuşma dilinizde bir şey söylerken ya da bir şey düşünürken, cümlenin İngilizcesini de aklınızda kurun. Düşüncelerinizde İngilizce her zaman olmalı, bu konuda geliştiğinizi şu örnekle test edebilirsiniz; apple yazısını gördüğünüzde aklınıza kelimenin direk Türkçesi değil de kelimede anlatılan nesne yani elma resmi geliyorsa artık İngilizceniz ilerlemeye başlamış demektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar