Ana SayfaMakalelerDoğru Bir Kariyer İçin Püf Noktaları

Doğru Bir Kariyer İçin Püf Noktaları

Kariyer planlaması yaparken hangi alanlarda başarılı olacağımıza dair fikir yürütmek oldukça zor olmaktadır. Maddi kazanımı daha yüksek bir meslek mi yoksa kendinizi mutlu hissedeceğiniz daha az bütçeli bir meslek mi? İşte bu konuda genellikle maddi kazanımı yüksek mesleklere yönelmekte ve uzun vadede bu mesleklerin bizi mutlu edip etmediğiyle ilgili şüphelere düşmekteyiz. Bu sebeple kariyer planlaması yaparken geniş bir pencereden durumu ele almalı ve uzun vadede bize olumlu getirileri olan mesleklere yönelerek daha üretken ve daha mutlu bir kariyer hayatına sahip olmak için çabalamalıyız. Peki doğru bir kariyer için püf noktaları neler? Hangi konularda daha dikkatli olmamız gerekir? Bu gibi soruların cevaplarını yazımızda vermeye çalıştık. Gelin birlikte inceleyelim…

Kendinizi Tanıyın

Öncelikle doğru bir kariyer planlaması için kendinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekmektedir. Neleri seviyorsunuz? Neleri sevmiyorsunuz? Neleri yapmaktan keyif alıyorsunuz? Neler sizi sıkıyor? Bu gibi soruların cevaplarını net bir şekilde vermeli ve kendinizi yakın hissettiğiniz alanlara doğru yola çıkmanız gerekmektedir. Size keyif veren meşgalelerle uğraşmak, uzun vadede yaptığınız işten keyif almanıza ve sıkılmadan sürekli üretmeye odaklanmanıza katkıda bulunacaktır.

Fakat iş keyif aldığınız işleri belirlemekle de sınırlı kalmamaktadır. Bir başarı elde edip, kariyer hayatınızı inşa edebilmeniz için bu alanlarda elinize geçen iş fırsatlarını iyi değerlendirmeli ve ideallerinizin peşinen koşmanız gerekmektedir. İlgi alanlarınızla, sektörünüzle ilgili gelişmeleri takip etmeli ve gündeme ayak uydurarak, kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz.

Ne İstediğinizden Emin Olun

Yaptığınız işi kendinizi mutlu etmek için mi yapıyorsunuz yoksa para kazanmak için mi yapıyorsunuz? Bu soruların cevabını verdikten sonra bulunduğunuz konumun sizin için yeterli olup olmadığıyla ilgili bir karara varın. Örneğin terfi etmek sizin için ne ifade ediyor? Terfi ederek hem makamınızı hem de kazancınızı artırmak mı istersiniz? Yoksa mevcut başarınızdan memnunsunuz ve bu başarıyı sürdürebilmek için gerekli imkanları sağlamak sizin için daha mı önemli?

Çalışma koşullarınız da sağlayacağınız başarı ve kariyer hayatınız açısından oldukça önemlidir. Bu sebeple nasıl bir çalışma sistemi içerisinde çalışmak istediğiniz dair detaylı düşünmelisiniz. Bu şekilde kendinize en uygun çalışma sistemi ile daha çok üretebilir ve daha çok verim elde edebilirsiniz. Bu da kariyeriniz için artı puan olarak geri dönecektir.

Nasıl Bir Hayat İstiyorsunuz?

Kariyer planlaması yaparken, icra edeceğiniz mesleği hangi şehirde ya da hangi ülkede icra etmek istediğinize dair fikirleriniz ve istekleriniz de olacaktır. Bu nedenle bu gibi noktalarda kendinizi geliştirebileceğiniz, mesleğinizin gelecek açısından umut vadeden yaşam alanlarınızı tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Bu hem yaşadığınız alanın size sağlayacağı imkanlar açısından hem de kariyerinizi başarıyla ilerletebilmeniz açısından oldukça önemlidir. Alanınızla ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, kendinizi güncelleyerek ve yeniliklere açık olarak gerçekleştireceğiniz her işte başarı elde etme ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Doğru bir kariyer planlaması için kendinize vermiş olduğunuz değeri maksimum seviyeye yükselterek, sizi tatmin edecek ve keyif alacağınız mesleklere yönelmeli ve mesleğinizi verimli bir şekilde icra edebilmeniz için de gerekli koşulları sağlamanız gerekmektedir. Geri kalan her şey sizin elinizde ve başaramayacağınız hiçbir şey yok…

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar