Ana SayfaHaberlerDışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memuru Alımı İlanı

Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memuru Alımı İlanı

Meslek Memurları, Dışişleri Bakanlığının 6004 sayılı Teşkilat Kanununda sayılan görevleri çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurt dışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır.

Sınava Başvuru Şartları

— Azami kadro sayısı 50’dir.

— 01.01.2015 tarihi itibariyle 37 yaşını doldurmamış olmak,

— Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak,

— 2014 veya 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) KPSS-36 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak gerekir.

Giriş sınavı başvuruları tam bir hafta sonra yani 12 Ekim 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 23 Ekim 2015 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar