Ana SayfaMakalelerCV’nizle İşvereni Etkileyin

CV’nizle İşvereni Etkileyin

CV’nizi Etkili Şekilde Doldurun
İş başvurusunda bulunmaya karar verdiğinizde yapacağınız ilk iş CV oluşturmaktır. CV diğer adıyla özgeçmiş, doğru adımlarla oluşturulması gereken, başlı başına dikkatlice doldurulması ve işveren nezdinde etkileyici olması gereken bir formdur. Doğru adımların izlenmesi halinde oldukça etkileyici olabilen CV’nizi dikkat edeceğiniz birkaç detayla düzgün bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Temel Bilgiler; ad, soyad, adres, telefon, e- posta bilgilerinden oluşmaktadır. Bu bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir çünkü işveren sizinle bu bilgiler doğrultusunda iletişim kuracaktır.

Genel Bilgiler; doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum, askerlik, uyruk, sürücü belgesi, TC kimlik numarası, özel durumlar bilgilerinden oluşur. Bu alanı doldurmak ise sizin genel olarak özelliklerinizi belirtmenize ve kendinize dair diğer özel bilgileri işveren ile paylaşmanıza yarar.

Çalışma Bilgileri; unvan, meslek bilgisi, tercih edilen pozisyonlar, tercih edilen şehirler, çalışma şekli, tercih edilen sektörler hakkında bilgi verilmek amacıyla kurgulanmış bölümdür. Yönlendirmeler doğrultusunda bu bölümü doldurmak işverene çalışmak istediğiniz koşullar hakkında bilgi sağlayacaktır.

Eğitim Bilgileri; iş arama sürecinizde size fazlasıyla etki sağlayacak alandır. Aldığınız tüm eğitimleri, en son aldığınız eğitim bilgilerinden başlayarak buraya kaydetmeniz ve bu eğitimlere dair detay bilgileri düzgünce ifade etmeniz etkili CV oluşturma açısından avantaj sağlar.

İş Tecrübesi; işe giriş – çıkış tarihi ve pozisyon gibi bilgilerin aktarıldığı, geçmiş iş deneyimleri ve tecrübelerinizi aktarabileceğiniz, deneyimli çalışan aranması halinde bu bilgiler sayesinde ön plana çıkabileceğiniz ve doğru şekilde doldurulması gereken bir alandır.

Yetkinlikler; yabancı dil, bilgisayar programları, bilgisayar bilgisi, sertifikalar, başarı, burs, projeler gibi sahip olunan yetkinliklerin bilgisinin paylaşıldığı ve verdiğiniz bilgilerle diğer adayların önüne geçebileceğiniz bu alan ise mutlaka doldurmanız gereken bölümler arasında yer almaktadır.

Referanslar; daha önce çalıştığınız yöneticilerinizi ya da iş arkadaşlarınızı CV’nizde referans göstermeniz, işe alınma aşamasında sizin için olumlu etki yaratacaktır. Eğer önceden iş deneyimine sahip değilseniz, kişisel referans vererek bu bölümü doldurabilirsiniz.

Sosyal Ağ Hesapları; bu bölüm ise işverenlerin sizi daha iyi tanımalarına fırsat yaratmak amacıyla kurgulanmıştır.

Ek Bilgiler; ücret beklentisi, kan gurubu, yurt dışı ve çok uluslu şirket deneyimi, seyahat edebilirlik, sigara kullanımı, üye olunan dernek ve kulüpler, hobiler, hakkında, CV anahtar kelimeleri bilgilerinin işverene aktarılmasına yarayan bu alan, diğer çalışanlardan farklı olabilecek bilgilerinizi ve kendiniz hakkındaki detayları aktarabilmenize olanak vermektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar