Ana SayfaMakalelerCV'de İş Tecrübesi Rolü

CV’de İş Tecrübesi Rolü

İş Tecrübesi
Okuldan mezun olunma aşamasında neredeyse her mezunun iş arama ve iş başvurusu döneminde karşısına çıkan ve CV oluşturma aşamasında da işverene sunulmak üzere doldurulan bu alan aslında her işveren için olduğu gibi her çalışan açısından da oldukça önemli bir yer kaplamaktadır.

İş tecrübesi bugüne dek mesleğinizle ilgili olarak ne işler yaptığınızı, hangi alanda uğraşı gösterdiğinizi ve işiniz hakkında ne derecede detaya sahip olduğunuzla birlikte o alanda ne kadar deneyimli olmanızı belirtmenize yarar. CV oluşturma aşamasında belli derecede belirtilen bu bilgiler, görüşmeye çağırılma yani işveren tarafından incelenmesi aşamasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Eğer işveren tecrübeli eleman arayışı içerisindeyse sizin bu konuda eksik kalmanız ya da iş tecrübesine sahip olmanıza rağmen bunu CV’nizde belirtmemeniz işi kaybetmenize neden olacaktır. Dikkatle ve doğru adımlarla doldurulması gereken bu alan gerçekten çoğu zaman stratejik bir öneme sahip olabilmektedir. Dolayısıyla bu alan düzgün bir şekilde doldurulmalı ve gerçekçi ifadeler kullanılmalıdır.

Her yeni işe başlayanın iş ilanlarını inceleme aşamasında karşısına çıkan bu madde, iş ilanlarını incelemeye başlamış yeni mezunlar ve yeni iş hayatına atılmış kişiler için çoğu zaman sıkıntı verici olabiliyor. Böyle bir durum söz konusuysa da okul hayatı boyunca yaptığınız stajlarınızı ve part time çalıştıysanız bu bilglilerinizi tecrübeler alanına yazmanız sizin CV’nizin incelenmesi aşamasında işveren açısından olumlu bir etki yaratabilir. Bu bilgileri de düzgün bir şekilde iş tecrübeleri alanına eklemelisiniz.

Yetiştirilmek Üzere …

İş arama sitelerinde geziniyorsunuz ve her iş ilanını incelediğinizde tecrübeli, deneyimli gibi ifadeler yer alıyor ve bu sizi gerçekten endişelendiriyorsa bu durumda anahtar kelimeler bölümünde yetiştirilmek üzere yazarak bu yöndeki ilanları araştırmanız sizin için pozitif bir etki yaratacaktır. Bununla birlikte tecrübe istememelerinden ve yetiştirmek üzere çalışan aradıklarından dolayı da bu tarz iş ilanlarına başvurmanız iş edinmeniz konusunda size kolaylık sağlayacaktır. Eğer bir iş tecrübeniz yok ise tecrübeli eleman arayan iş ilanlarına başvuruda bulunarak beklemek yerine, yetiştirilmek üzere ilan verilmiş iş ilanlarını aratmanız sizin için daha kısa yoldan iş bulmanın kapılarını açacaktır.

Tecrübe Edinin
İş arama sürecinde tecrübesizken kendinize bir yol çizmiş ve tecrübesiz çalışan arayan bir işletmede işe başlamış olabilirsiniz fakat kariyerinizde doğru adımlarla ilerleyebilmek adına tecrübe edinmeyi kendinize bir görev edinmelisiniz. Kendinizi mesleğinizde geliştirmeli, iş hayatında sağlam adımlarla ayakta durabilmeli bununla birlikte işverenlerin istediklerine yanıt verebilmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar