Ana SayfaMakalelerCV Hazırlama Teknikleri

CV Hazırlama Teknikleri

İş başvurularının tümü artık CV (Özgeçmiş ) yoluyla yapılıyor. İş başvurunuzun olumlu geçip geçmemesinde de en büyük rolü yine CV oynuyor. Sizi iyi bir şekilde yansıtan bir CV, işe alınma ihtimalinizi yükseltecektir. CV hazırlarken, gereksiz bilgiler vermemekle birlikte, ayrıntılara da yer ayırmanız gerekiyor. İşte etkileyici bir CV hazırlamanın püf noktaları:

1.Ön Yazıya Yer Verin Özgeçmişinize ön yazı eklemek size önemli avantajlar sağlar. Şirketler genellikle sıradan tekniklerle hazırlanmış bir özgeçmişi ikinci plana atarlar. Özgeçmişinizin dikkat çekmesi için, iş başvuruları yaparken, ön yazı oluşturmaya önem vermelisiniz. Ön yazınız, bir-iki paragraf uzunluğunda olabileceği gibi, bir sayfa uzunluğunda da olabilir. Ön yazı,bununla birlikte, işverenin sizin yapabilecekleriniz konusunda fikir edinmesini sağlar.
2.Ayrıntılara Yer Verin Özgeçmişinizde kendinizle ilgili birtakım ayrıntılara yer vermeniz, işverenin dikkatini çekmenizi sağlayabilir. Ancak bunu yaparken, gereksiz detaylara yer vermemeniz gerekir. Bununla birlikte, iş tecrübelerinizi ayrıntılı bir şekilde yazmalısınız. Özellikle son üç ya da dört iş tecrübenizle ilgili detayları ayrıntılı şekilde yazmalısınız. İşveren bu şekilde, mesleki gelişiminiz hakkında bilgi sahibi olur.
3.Anahtar Kelimelere Yer Verin Özgeçmişinizin incelenmesi yaklaşık yarım dakika sürüyor. Bu nedenle özgeçmişinizde dikkat çekici bilgilere yer vermeniz gereklidir. CV hazırlarken, anahtar kelime bazlı çalışmanız, özgeçmişinizi inceleyen kişinin sizi iş görüşmesine çağırmasını kolaylaştıracaktır. İşverenin özellikle bilmesini istediğiniz noktaları, sıklıkla kullanmanızda yarar vardır.
4.Referanslarınızı Yazın CV nizde mutlaka referans göstereceğiniz kişilere yer vermelisiniz. Özgeçmişinize referans yazmamanız, işverenin sizin hakkınızda olumsuz düşünmesine sebep olabilir. Çoğu işveren bu konuda hassastır ve özgeçmişinizi inceledikten sonra, referanslarınız ile görüşür.
İş başvurusu yaparken referans olarak göstereceğiniz kişiler kesinlikle arkadaşınız ya da akrabanız olmamalıdır. Eski iş yerinizdeki yöneticiyi ya da tecrübeniz yoksa, eğitim aldığınız kişileri referans olarak göstermeniz gerekir
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar