Ana SayfaMakalelerÇalışma Ortamının Çalışmaya Uygun Hale Getirilmesi

Çalışma Ortamının Çalışmaya Uygun Hale Getirilmesi

Sürekli çalışma hayatı içinde yer aldığınız ofisinizin çalışmanızı kolaylaştıran bir yapıda olmasının önemini hiç düşündünüz mü? Peki ofis içi dekorasyonun çalışma verimini etkilediğini hiç duydunuz mu?

Aydınlık olmayan bir ofisiniz varsa ofisin karanlık olmasına zıt olarak açık tonda ya da tercihinize bağlı olarak beyaz mobilyalar kullanılmalıdır.

Ofis alanı dar ise gerekli yerlerde aşırıya kaçmamak koşulu ile duvarlarda aynalar kullanılmalıdır.

Duvarlarınız geniş ise raf sistemleri ile odanıza derinlik katıp masalardaki fazlalıkları raflara aktarabilirsiniz.

Zeminleriniz açık renk parke ile kaplanmış ise kahverengi ya da siyah tonlarda mobilya seçebilirsiniz. Seçim bu şekilde yapıldı ise duvarların zıt renk olan açık renklerde tercih edilmesi gerekmektedir. Beyaz renkler iyi bir seçim olacaktır.

Aktif olarak çalışan bir insan evden çok daha fazla zamanını ofiste geçirir. Ofiste çalışan elemanların daha verimli çalışabilmeleri ancak ofisin daha ferah ve kullanışlı bir düzende yapılanması ile mümkündür.

Küçük bir ofis için ofis mobilyaları seçerken seçiminizi büyük masalar ve dolaplardan yana kullandığınız zaman odanın daha küçük görünmesine neden olmanız söz konusu olacaktır. Üstelik bu da çalışanlarınızın kendini daha rahatsız ve karamsar hissetmesine neden olacağından performansı düşecektir. Aynı şekilde büyük bir ofis için küçük eşyalar da yeterli gelmeyecektir. Bu nedenle ofis mobilyalarını mevcut ofisinizin metrekaresine göre seçmeniz en önemli konudur.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar