Ana SayfaMakalelerÇalışma Hayatında Bunalırsanız

Çalışma Hayatında Bunalırsanız

Çalışmak Bazen Çok Sıkıcı Olabilir
İşinizi çok seviyor olsanız da bazı günlerde, çalışma isteğiniz oldukça düşer ve stres yaşarsınız. Bu birçok çalışanın sıklıkla karşılaştığı bir durumdur. Böyle günlerde, çalışmanızdaki istikrarsızlığın işveren tarafından fark edilmesi ve işinize son verilmesi endişesi yaşayabilirsiniz. Ancak hemen her çalışan, bu gibi durumlarla karşılaşmaktadır. Peki, çalışma isteğinizin düşük olduğu ya da motivasyonunuzu kaybettiğiniz günlerde ne yapmanız gerekiyor?

1. Hedeflerinizi Düşünün
Kariyer planınız hakkında düşünmek ve hatta biraz hayal kurmak sizi motive edecektir. İşten bunaldığınız zamanlarda yaptığınız işin size katkılarını, işinizde gösterdiğiniz başarıları ve yapmak istediklerinizi düşünün. Meslek hayatınızdaki başarıları düşünmek, bunaltınızı azaltacak ve motivasyonunuzu yükseltecektir.

2. Mola Verin
Sıkılmaya başladığınız anlarda kendinize küçük molalar verin. Bu süre içerisinde yalnız kalın ve iç motivasyonunuzu kurmaya çalışın. Sevdiğiniz bir müziği dinleyebilir ya da sevdiğiniz biriyle konuşabilirsiniz. Beş on dakikalık bir molada yapmayı hoşlandığınız bir şeyi yapmak sizi ruhen dinlendirecek ve iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

3. Güne İyi Başlayın
İş yaşamınızda bunalımlı ve stresli zamanlar yaşamamak için güne iyi başlamanız gerekir. Uykusuzluk, düzensiz beslenme, alkol kullanımı gibi faktörler odaklanmanızı olumsuz etkiler. Bu nedenle, sabah işe geleceğinizi ve iyi bir performans sergilemeniz gerektiğini düşünerek günü sonlandırın. Tatil günleri dışında, kendinizi çok fazla yormanız ertesi sabah göstereceğiniz performansı son derece olumsuz etkiler.

4. Plan Yapın
İş yerinde zaman zaman yaşanan bunalımların sebeplerinden biri de, plansız çalışmaktır. Her gün aklınıza iyi fikirler gelmeyebilir ya da motivasyonunuzun düşük olduğu günlerde ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bunun üstesinden gelebilmek için, kendinizi iyi hissettiğiniz ve çalışma isteğinizin yüksek olduğu günlerde, birkaç günlük ya da haftalık iş planı yapmanız, sizi stres ve bunalımdan koruyacaktır. Planlı çalışmak hem hedeflerinizi ve yapmanız gerekenleri belirgin hale getirdiği için çalışmanızı kolaylaştırır hem de zaman kontrolü konusunda başarılı olacağınız için stres yaşamanızı engeller.

5. Mücadele Edin
İş yerinizde sizi olumsuz etkileyen durumlar, veriminizi düşürerek, işten sıkılmanıza neden olabilir. Son zamanlarda bu durumu sıkça yaşıyorsanız, moralinizi bozan etkenleri bulun ve çözümler üretmeye çalışın. İşten sıkılmanıza sebep olan, sizi rahatsız eden bir çalışma arkadaşı mı, yeni sorumluluklarınız mı, görev değişikliği mi, yoksa var olan sorumlulukların artık size yetersiz gelmesi mi? Motivasyonunuzu olumsuz etkileyen durumu bularak, çözmeye çalışmanız en doğru yöntem olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar