Ana SayfaMakalelerBüro Yönetimi Meslek Elemanı

Büro Yönetimi Meslek Elemanı

Bağlı olduğu firma içerisinde firmanın amaçları doğrultusunda yöneticisi tarafından belirlenen hedeflere uygun bir şekilde yöneticisine yardımcı olmak amacı ile görevlendirilmiş kişileri yapmış oldukları mesleğe büro yönetimi meslek elemanlığı adı verilmektedir.

Büro yönetimi elemanları ofis içerisinde işlerin yürütülmesi aşamalarını idare etmektedirler. Evrak işleri, telefon görüşmeleri, randevular gibi görevleri yerine getirmektedirler. Büro yönetimi elemanları işlerini yürütürken yöneticilerinde aldıkları direktifler doğrultusunda hareket etmektedirler.

Meslek elemanları işlerini yürütmeleri esnasında bir takım alet ve malzemeler kullanabilmektedirler. Büro yönetimi meslek elemanları, işlerin yürütülüş aşamasında bilgisayar, faks makinesi, telefon , fotokopi makinesi gibi cihazları kullanmakla birlikte evrak, dosya, kalem, gibi çeşitli kırtasiye malzemelerini de kullanmaktadırlar.

Büro yönetimi elemanlarının istihdam alanları oldukça geniştir. Her türlü büro işleri içerisinde istihdam edilmektedirler. Meslek elemanları işlerini yürütürken yöneticiler , müşteriler, konuklar, ve diğer büro çalışanları ile iletişim içerisinde olmaktadırlar.

Bu mesleği yapmak isteyen bireylerin mesleğe dair bir eğitim almaları gerekmektedir. Meslek eğitimi ülkemizdeki üniversitelerin iki yıllık “Büro Yönetimi” önlisans programlarında verilmektedir. Meslek elemanlarında arana temel özellikler ise şu şekilde sıralanabilmektedir; kendisini ifade edebilme yeteneği gelişmiş, güler yüzlü , düzgün bir diksiyona sahip, kendine güvenen ve firmayı temsil edebilme yetenekleri gelişmiş bireyler olmalıdırlar.

Büro yönetimi elemanları mesleğe yeni başladıklarında ortalama olarak 2 asgari ücret kadar maaş alabilmekle birlikte meslek içerisinde deneyimli bireyler bağlı oldukları firmaların ücret politikalarına göre daha yüksek maaşlar alabilmektedirler. Deneyimli meslek ilanlarının aldıkları maaşlar ortalama olarak 4 5 asgari ücret kadar maaş alabilmektedirler.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar