Ana SayfaHaberlerBu Sorunun Cevabını Bulana 20 Milyon Dolar Verilecek!

Bu Sorunun Cevabını Bulana 20 Milyon Dolar Verilecek!

XPrize Vakfı tarafından sık sık organize edilen yarışmada bu defa fosil yakıtlardaki karbondioksit salınımının azaltılmasına ilişkin sorunun cevabını bulana 20 milyon dolar verilecek.

Kanadalı 13 enerji firmasından oluşan COSIA (Canada’s Oil Sands Innovation Alliance) Grubu ile NRG Enerji’nin sponsor olduğu yarışmada, “Fosil yakıtların kullanımında karbondioksit salınımı nasıl azaltılır?” sorusunun cevabı araştırılacak. Cevabı bulmak isteyenlere 4,5 yıl süre verilecek. Karbon azaltımı araştırması da 20 milyon dolarla en yüksek para ödüllü ikinci yarışma unvanına sahip oldu.

Atmosferde karbondioksit salınımını azaltmada bireysel olarak yapabileceklerimiz şöyle: Şarj cihazlarımızı prizde takılı bırakmamak, bulunduğumuz ortamın sıcaklığını 1 derece dahi olsa da azaltmak, toplu taşıma araçlarını tercih etmek, parfüm, deodorant gibi kozmetik ürünlerini olabildiğince az kullanmak gibi…

XPrize Vakfı, daha önce de Google tarafından finanse edilen 30 milyon dolar ödüllü “Ay’a en kolay nasıl gidilir?” yarışmasını organize etmişti.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar