Ana SayfaHaberlerBilim Adamları Olması Gereken Mesai Saatlerini Açıkladı!

Bilim Adamları Olması Gereken Mesai Saatlerini Açıkladı!

Oxford Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar neticesinde saat kaçta uyanmamız gerektiğini belirledi. Normal şartlarda sağlıklı bir insan, sabah 09:00’dan önce uyanmamalı ve 10.00’dan önce işe gelip mesaiye başlanmamalı! Aynı durum öğrenciler için de geçerli.

Dr. Kelly, insanları 9-5 arası çalışmaya zorlamanın uyku yoksunluğundan dolayı strese ve vücut yorgunluğuna yol açtığını öne sürdü. Uyku eksikliğinin dikkat bozukluğunu ve uzun süreli hafıza kaybını etkilediği ve uyuşturucu ile alkol tüketimini arttırdığı da keşfedildi. Pek çok hastalığın da doğmasının temel sebebini 10:00’dan önce başlayan mesaiyle doğrudan ilişkili olduğunu kanıtladı. Bu nedenle toplumun iş mesaileri ve okul saatlerinin başlama zamanlarının değişmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Kelly, “Bu büyük bir toplumsal sorun. İnsanlar mesaiye saat 10’da başlamalı. Çalışanların genelde uyku eksikliği problemi vardır. Bu da vücut sistemlerinde zarara neden oluyor” dedi.

Vücut için en sağlıklı mesai saatleri aralığını 10:00 ile 16:00 olarak belirleyen araştırmacılar, tüm dünya genelinde önemli bir değişime imza atacaklarını da belirttiler.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar