Ana SayfaMakalelerBeyaz Yakalı Girişimciler

Beyaz Yakalı Girişimciler

Girişimciler iş hayatında var olan işleyişi ve düzeni yenilikçi anlayış ile değiştiriyor. Artık danışmanlar, proje yöneticileri, şirket içi ya da şirket dışı ajanslar olmadan yenilik ve yaratıcılık yapamıyorlar.

Dünya’nın kontrolünü bundan böyle beyaz yakalı girişimciler şekillendirecek. Bunun nedenleri;

Teknolojik ve Dijital Gelişim: Orta sınıfın Türkiye’de ve dünyanın her yerinde yükselişe geçmesi, gelir seviyesinin artması. Yükselen orta sınıfta hayatın para edinme dışında başka anlamları da var. Buna bağlı olarak orta sınıf yaptığı işlerde de bir anlam arıyor.

2 tarz orta sınıf şekilleniyor, biri alt tabana daha yakın alt-orta sınıf, diğeri ise üst sınıfa yakın üst-orta sınıf. Üst segmente yakın olan orta sınıflar; Yetenekleri olan, kültür ve eğitim düzeyi yüksek, teknolojik gelişmeleri her alanda takip eden ve aktif olarak kullananlar olacaktır.

Diğer bir kısmı ise dünyayı değiştirmek için girişimcilik yönünde kararlar alıp girişimcilik hedefinde ilerleyecekler. Öyle ki kurumlar, kamu ile işbirliği yaparak; geleneksel yapıdaki şirketlerin gerçekleştiremediklerini yapmaya başlayacaklar.

Kişiler, güzel ve üst düzey bir yaşama sahip olmak için bir şirkette sabah 9 akşam 7 çalışarak, tek bir şirkete bağlı olmayacaklar. Sevmediği bir iş ortamında, saygı duymadığı ve istemediği yönetimlerler çalışmayı tercih etmeyecekler. Ayrıca teknoloji ve yeniliği kullanarak hayat kalitesine ulaşacaklar.

Yakın gelecekte faaliyetlerini sürdürecek olan şirketler sosyal anlayışı şirket içine tabandan tavana yayabilmiş olanlar olacaktır. Bu kavramın genel adı sosyal şirket’tir.

İşletmeler; geleneksel anlayış içinde yarattıkları şirket içi işleyişlerde her geçen gün geriledikleri gibi yetenekli olarak işe başlattıkları personeli de köreltmektedir.

Yakın zaman diliminde yetenekli olan girişimciler, eski tarzda yer alan işletmelerde çalışmayıp kendi girişimlerini kurarak bu işletmelere dışarıdan hizmet vermeye başlayacaklar.Kalifiye eleman bulmakta zorlanan firmalar da değişmek zorunda kalacaklar.

Araştırma ve öğrenimlerinizde dijital ortamı etkin olarak kullanmak konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız gelecekte yer edinmek için bu yönünüzü geliştirmeyi öğrenmekle işe başlamalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar