Ana SayfaHaberlerBaz İstasyonuna Yasak Geldi!

Baz İstasyonuna Yasak Geldi!

Tüketici Hakları Derneği (THD) ile Çevre Mühendisleri Odası’nın açmış olduğu dava sonucu, Danıştay 13. Dairesi tarafından verilen kararda, insanların ikamet ettiği yaşam alanlarına, eğitim kurumları ve çocuk parklarının çevresine baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerinin montajı yapılamayacağı belirtildi. Böylece yeniden baz istasyonuna yasak geldi!

Danıştay Türkiye’de uygulanan elektromanyetik alan şiddeti limit değerlerini de iptal etmiş oldu. Kararla, BTK tarafından söz konusu baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerini kuran firmalara verilen güvenlik sertifikaları da Danıştay 13. Dairesi’nce geçersiz kılınmış oldu.

Danıştay 13. Dairesi’nin iptal kararı ve ihtiyat ilkesine göre hem yerleşim yerlerine gelişigüzel monte edilen hem limit değerleri yüksek olan tüm baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerinin en kısa zamanda mühürlenmesi ve kaldırılması gerektiğini ifade etti. Baz istasyonundan şikayetçi olan vatandaşlar da gerekli kurum ve kuruluşlara şikayetlerini belirtebilecek.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar