Ana SayfaMakalelerBaşka Okul, Başka Sektör

Başka Okul, Başka Sektör

Yıllarca okullarda eğitim hayatlarını sürdüren genç beyinler mezun oluyorlar. Son dersleri verip dönem uzatmama uğraşı, mezuniyet heyecanı derken bir bakmışsınız ki, çalışma hayatı sizi bırakmamak üzere kollarıyla sarmış. Resmi verilere göre Türkiye’deki genç işsizlik oranı yüzde 24’e kadar yükseldi. Hal böyle olunca da, işin kıymeti biraz daha farklılaşıyor. İşsizlik bu kadar çok fazlayken çalışmak istemiyorum demek de biraz işgüzarlık gibi gözükebilir.Başka okul, başka sektör herşey artık mezun olunca çok daha farklı olacaktırç.

Üniversite bittikten sonra hiçbir şey orada yaşananlar kadar güzel olamayacak ama iş hayatına da mutlaka bir giriş yapmak gerekli. Belki iletişim mezunusunuz, belki avukat, belki de mimar olacaksınız. Meslek seçiminde binlerce farklı varyasyon olabilir ama hangi meslek seçilirse seçilsin gerçekleşmesi gereken tek bir şey var o da çalışmak, çalışmak, çalışmak.

Başka okul, başka sektör

Çalışma hayatı başlı başına bambaşka bir olgu. Mezuniyete kadar olan kısımdaki yaşanan zamana hiç ama hiç benzemiyor. Ama olumsuz düşüncelere yer yok. Tüm sorunların üstüne düşünüp çözümler bulmaya çalışacağız. Ya mezuniyetten sonra okuduğunuz bölümle alakalı bir iş bulamazsanız? Böyle bir durumda gelecekle alakalı karamsar karamsar düşünüp, kendimizi duvarlara mı vuralım?

Hayır, tabii ki yapılan her işin, her çalışmanın insana ekonomi dışında da mutlaka kazanç getirdiğini unutmayalım. Mesai harcadığımız her işin bize özgüven, beceri ve sabır kazandırdığı aşikâr. Bu sebeple sürekli karamsar açıdan düşünerek çalışmaktan alacağınız zevki, hevesi ve enerjiyi düşürmeyin.

Kariyer hedefleriniz varsa bundan sapmadınız asla böyle düşünmeyin. Her zaman daha ilerisini nerede olursanız olun hedefleyebilirsiniz. Peki ya iş bulamazsanız? Mezun olduktan sonra yüzde 24’lük kısma hızlı bir giriş yapsanız ne hissedersiniz? Öncelikle bu durumdan muzdarip tek olmadığınızı biliyorsunuz. Moral bozmak yok, moral bozmak kaybedenlerin işidir. İsbul.net ve türevleri gibi kariyer siteleri olduğunu biliyorsunuz.

Mutlaka yeni bir başlangıç yapmamız gerekiyor. Kendi alanımızda uygun ilanlar aramalı, başvurularımızı gerçekleştirmeliyiz. Eğer ki, mevcut durumda kendi alanımızda iş bulamıyorsak başka alanları da kontrol etmeli, farklı konularda çalışmayı yadırgamamalıyız. Kimse kariyer basamaklarını uçarak çıkmadı ve kimse sürekli kaybetmedi. Herkes hak ettiği iş hayatına mutlaka kavuşur.

Konuya benzer iş ilanları

Psikolog iş ilanları
İstanbul iş ilanları
Yazılım uzmanı iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar