Ana SayfaMakalelerAdalet Terazisi

Adalet Terazisi

Şimdi adaletin ne olduğu ile ilgili bir soru yöneltsem, muhtemelen 10 kişiden 7’si tamamıyla farklı cevaplar verir. Tabi akla ilk şöyle bir soruda gelir. Neye göre adalet! Adalet geçmişten günümüze kadar, en ilkel toplumlardan, imparatorluklara kadar, laik ülkelerden, sosyalist ülkelere kadar hatta en barbar toplumlar tarafından bile kullanıldı uygulandı ve de uygulanmaya da devam ediyor. Toplumların adalet kavramı farklı farklı uygulanmıştır.

Size göre toplumlareskiden, günümüze kadar,Adalet Terazisini nasıl tarttılar dersiniz? Sizce Adalet kavramının en çok ihtiyaç duyulduğu alan hangisidir? Peki ya size şimdi Adalet Terazisini iş dünyanıza uyarlayın desem? Siz salt gerçeklerinizle adaletli olur musunuz? Ya da Adalet Terazisini İşverenlerin eline koyalım şimdi! Sizce adil bir iş dağılımı emeğe karşı iyi bir maaş için bu terazinin eşit tartmasını sağlarlar mı sizce? Ya da Adalet kavramı ile ilgili son soru! Kendi öz eleştirinizi yapacak kadar cesur musunuz? Bazen kendinize bile anlatmaktan çekindiğiniz konular hakkında nasıl bir yargılama yapıyorsunuz? Haklı veya haksızken egoist misiniz?

Aslında anlatmak istediğim şey çok açık. Sadece öncesinde ufak bir beyin jimnastiği yaptırmak istedim. Bizler iş dünyasında pasif, sosyal haklarımızdan ve kişiliğimizden ödün verdiğimiz müddetçe, asıl olması gereken adaleti önce bizler ayaklar altına alıp çiğnemişiz demektir. Bu durumda, işverenlerdenadalet beklentimiz yersiz bir durumdur. Hemen aklınızdan geçenleri okuyabiliyorum. “İşsiz mi kalalım?” “İsyan bayrağı mı çekelim” Hayır hayır bahsetmek istediğim bu değil. Artık günümüzde, mahkeme duvarına sahip yöneticileri kapı dışarı eden bir sisteme geldik. Bahsettiğim şey eşitlik. İşverenle işçiler karşılıklı menfaatlerini kolladığı an işte “Adalet Terazisi” o zaman eşit tartmaya başlar.

Başarılı kavimler, başarılı toplumların altında yatan sır inanın ki adaletli bir yönetimden geçmekle mümkün olmuştur. Adalet, bireyleri birbirine yaklaştırır, adalet sıkı bağlar kurmaya davet eder. Adaletli bir patronun çizdiği yol, duruşu ve tarzının çalışanlar için büyük bir örnek teşkil ettiği herkesçe bilinmektedir. Adil olan çalışanların işverene sadakati ile bu terazi dengelenmiş olmaktadır.

Mevkiiniz, statünüz, eğitiminiz ne olursa olsun hepsinin üstüne koyacağınız ilk şey Adalet olsun.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar