Ana SayfaMakalelerİş Arama Kanalları

İş Arama Kanalları

İş arama süreci, özellikle sektörlere yeni başlangıç yapmak isteyenler için oldukça meşakkatli bir uğraşıdır. Nereden başlanacağı, nasıl iş bulunacağı gibi konular insanların kafasında büyük bir soru işareti oluşturmaktadır. Çözüm yolu bulmak, iş bulmak amacıyla gerçekleştirilen uğraşılar bazen sonuç vermekte bazen de hüsranla sonuçlanmaktadır. İş bulabilmek için öncelikle iyi bir araştırma yapmak, sektördeki tüm görülen işleri analiz ederek en uygun olanı tercih etme yönelimi güdülmelidir. İş bulabilme konusunda değerlendirilmesi gereken birtakım farklı mecralar vardır. Günümüz teknolojisi de iş aramak açısından bireylere ayrı bir platform sunmaktadır. Geçmişten günümüze süregelen yöntemler de söz konusudur. En sık kullanılan iş arama kanalları;

İş arama kanalları ;

Seri ilanlar adı altında gazete yayıncılığı, iş bulma konusunda insanlara yardımcı olan en eski mecralardan bir tanesidir. Bu alanda kurumlar, iş ilanları vererek çalışan adaylarının başvurmalarını sağlamaktadır. Günde binlerce okunan gazetelerde verilen ilanlar şüphesiz kişilere ve kurumlara ulaşmakta ve görevini yerine getirmektedir.
Kurumların kendi lokasyonlarında hizmet veren insan kaynakları bölümleri, iş alımı konusunda insanlara yardımcı olmaya çalışmaktadır. İlgilendiniz alanda veya mezun olduğunuz sektörde iş aradığınzda, bu kolda işveren durumda bulunan firmaları analiz edip, bireysel olarak özgeçmişinizle başvurabilirsiniz. Böyle bir etkileşim, kurumlarda olumlu yapacak, geri dönüş yapılma ihtimali artacaktır.
İş arama konusunda en önemli dayanaklardan biri de internettir. İnternet, doğası bakımından sınırsız hizmetler sunabilen bir mecradır. İnternet kavramının içinde de çeşitli farklı iş bulma araçları mevcuttur. Kurumların kendi internet sayfaları üzerinden açtığı ilanlara başvurabilir, sosyal medya üzerinden de ayrıca iş araştırması yapabilirsiniz. Çalışan arayan firmalar kendi tanıtımlarını yaptıkları sayfaları üzerinden başvuru alabilirler. Bunun haricinde en iyi örneklerinden olan isbul.net gibi iş ilanı konusunda hem çalışanlara hem de işverenlere hizmet veren ve bunu internet uygulamaları, web sayfaları gibi farklı alanlarda da yapabilen kurumlardan da destek alınabilir.
İnternet kapsamında sosyal medya aracılığıyla da iş bulunabilir. Bazı firmalar, günümüzde sıklıkla kullanılan büyük sosyal medya mecralarında ilanlar vermektedirler. Büyük kitlelere rahatlıkla ulaşabilen bu mecralar, iş arayanlara da işverenlere de hizmet vermekte, bu alandaki açığı doldurmaktadır.

Konuya benzer iş ilanları


Güvenlik görevlisi iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar