Ana SayfaMakalelerMedya Sektöründe Kaç Kişi Çalışıyor?

Medya Sektöründe Kaç Kişi Çalışıyor?

Medya sektöründe kaç kişi çalışıyor biliyor musunuz? Elbette her sektörde olduğu gibi medya sektöründe de çalışan sayısı istatistiğine ulaşmak zor değil. Bu açıdan bakıldığında medya sektöründe çalışan sayısından ziyade hangi alanlarda ve hangi pozisyonlarda işler var bunun üzerinde durabiliriz. Medyada; Gazetecilik, Web İnternet Editörlüğü, Muhabir, Kameraman, KJ Operatörü, Yönetmen, Yapımcı, Görüntü Yönetmeni, Oyuncu, Resim Seçici, Senarist, Işık Şefi, Sponsor Sorumlusu, Sanat Yönetmeni, Fotoğraf, Haber merkezi, Kurgu ve Montaj Elemanı, Grafik ve Tasarım, Figüran, Spiker, Kuaför, Makyöz, Kostüm, Sunucu v.b daha pek çok pozisyon bulunmaktadır.

Medya Sektörü kendi içinde farklı alanlara ayrılmaktadır. Belgesel alanında çalışan adaylar, Sinema alanında aktif çalışanlar, Dizi furyasının gelişmesi ile dizi set çalışanları, İç ve dış yapımlarda kapalı, stüdyo ve açık alanlarda gerçekleştirilen TV programları, Reklamcılık Sektörü, Gazetecilik ve Yazarlar, TV muhabirleri, Radyo sunucuları, Animasyon Film ekibi, Post Prodüksiyon şirketleri, Film Dağıtım şirketleri, Sinema salonlarında görev alan teknik ekip, Film festival ve Organizasyon gibi daha sayacağımız bir çok alan bulunmaktadır.

Medya sektöründe en çok çalışan sayısı TV Kanallarındadır. Muhabir, kameraman, web internet editörleri v.s 2. Sektörde Gazetecilik gelmektedir. Bu sırayı Dizi çalışanları devam ettirirken, Reklamcılık alanında da ciddi bir ekip çalışmaktadır. Son olarak büyük prodüksiyonların dışında Sinema çalışanları yer almaktadır.

Medya sektörü kendi içinde kıt bir döngüye sahiptir. Bu sektörde çalışmak oldukça zordur. Dışarıdan bakıldığında süslü rüyalardan ibaret görünse de bugün medya sektöründe pek çok alan artık medya gruplarının tekelinde iş görüyor. Bu durum yeni mezun adayların önünü ciddi anlamda kesmektedir. Medya çalışanlarının alaylı olarak yetişmeleri de bu işin mutfağında pratik yapmayan yeni genç adayların önünü kesmektedir. Medya sektörü çemberi içinde bu kıt döngüde yer edinmek isteyenler için tavsiyemiz her alanda kendinizi yetiştirmenizdir. Bu sayede Medyada çalışma olanağınız daha üst düzeylerde olur.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar