Ana SayfaHaberler“Katar İş İlanları” Rekor Kırdı!

“Katar İş İlanları” Rekor Kırdı!

Rusya ile Türkiye arasında çıkan kriz ve devamında Rusya’da çalışan sözleşmesi biten işçilerin gönderilmesi sonrası Yurt dışı iş ilanları için gözler yeni bir ülkeye, Katar’a çevrildi.

Türkiye ile Katar arasındaki vizelerin kaldırılması, beraberinde yapılan anlaşmalarla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Katar ile iş gücü anlaşması”na yönelik açıklamaları Katar’da iş ilanı arayanların sayısını artırdı. 

Google Trends verilerine göre iş ilanları konusunda son haftanın en hızlı yükselen arama termi “katar iş ilanları” oldu. Toplamda mevcut arama potansiyelinin 100 katını geçmiş oldu.

Katar ile Yapılan Anlaşma İşsizlik Oranlarını Etkiler mi?

Yurtiçi iş ilanlarının sayılarında da 1 Kasım sonrası büyük bir artış olduğunu kamuoyuna açıklamıştık. Sadece Katar ile yapılan anlaşmanın etkisi işsizlik oranları üzerinde direkt olarak görülmese de hem seçim sonrası rahatlığı hem sezonun uygun olması nedeniyle yurt içinde işe alımların artması işsizlik oranlarını aşağı çekmede etkili olabilir.

Katar’da İş İmkanları
Türkiye’den Katar’a çalışmaya gidenlerin önemli bir bölümü Katar’da faaliyet gösteren Türki firmalarında çalışıyor. Bu firmaların büyük kısmı ise inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor.

Fakat Katar iş imkanaları sadece bununla sınırlı değil. Katar’da çalışan çok büyük bir yabancı popülasyon var. 2013 yılındaki verilere göre Katar’daki işçilerin %94’ü yabancı. Bu ayrıca Katar nüfusunun çok önemli bir parçasını da oluşturuyor. İşçilerin büyük bölümü ise Hindistan ve Nepal’den.

Kişi başına düşen gelir 97500$ çıkacağı belirtilen Katar bu açıdan tüm ülkelerin önünde yer alıyor. 

Ayrıca 2022 Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak olan Katar da 9 yeni stadyum inşa ediliyor. Burada çalışan işçiler de gene yabancılardan oluşuyor.

Katar İş Başvurusu
Katar ile yapılacak olan anlaşma sonrasında belirlenen yol haritası sonucu işe alımların başlaması bekleniyor. Şu anda bazı özel inşaat şirketleri dışında İŞKUR tarafından Katar için yayınlanan özel iş ilanları bulunmuyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar