Ana SayfaHaberlerArkeolojik Kazı Çalışmalarına Destek

Arkeolojik Kazı Çalışmalarına Destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin, arkeolojik yönden çok zengin olması sebebiyle bu yıl kazı çalışmalarına 20 milyon lira ödenek aktarıldı. Ödeneklerin Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü kaynaklarından ve Bakanlığın yatırım bütçesinden ayrıldığı ifade edilen miktar, ayrıca Devlet Su İşleri, Karayolları gibi kuruluşlardan da finansal kaynak ve destek alınarak arttırıldı.

Arkeolojik kazı çalışmalarına destek olmanın sadece devlet eli ile olmaması gerektiğini belirten yetkililer, vatandaştan da yardım beklediklerini açıkladı. Özellikle ilçesinde, mahallesinde, köyünde ya da herhangi bir bölgede arkeolojik olarak zenginliğin olduğunu düşünenlerin ya da vatandaşın kendi araştırması ile bulduğu ve tarihi mirasımıza katkı sağlayacağı zenginliklerimizi de bulunulan bölgenin kültür bakanlığına bildirmeleri gerekiyor.

Bu yıl her zamankinden fazla ödenek ayrılan kazı çalışmalarında hedeflenen amaç, yurt dışı araştırmacılarından ziyade çalışmaların Türk okullar ve yerli kuruluşlar üzerinden yürütülmesini sağlamak.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar