Ana SayfaHaberlerMilli Kredi Kartı TROY Geliyor!

Milli Kredi Kartı TROY Geliyor!

Türkiye, banka ve kredi kartlarında kendi ödeme yöntemini hayata geçiriyor ve 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren milli kredi kartı TROY geliyor! Böylece Türkiye kendi ödeme yöntemini kullanmaya başlayacak. MasterCard ve Visa’ya rakip olması beklenen ‘milli’ ödeme yöntemi ‘TROY’ da (Türkiye Ödeme Yöntemi) sona gelindi. Artık kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ödeme sistemini gösteren alanda artık bir Türk markası da yer alacak.

TROY’un Türkiye’de bulunan 164 milyon adet kartta kullanılması bekleniyor. TROY aynı zamanda İngilizce’de Truva anlamına geliyor. BKM Genel Müdürü Soner Canko, “TROY kısa süre sonra hayata geçecek. Bugüne kadar bilgi birikimi ve teknoloji gücü ile oluşan alt yapımızla artık kendi ödeme yönetimimizi yaratmanın zamanı gelmişti. Türkiye’de 106 milyon banka kartı, 58 milyon kredi kartı ve 2.4 milyon adet POS cihazı bulunuyor. Yıllık kartlı işlem tutarı 400 milyar dolar” dedi ve ekledi: “2.4 milyon POS cihazında TROY kullanılabilecek ve 45 bin ATM’de de TROY’a para ödenebilecek.”

TROY’un Türkiye’nin en büyük üç ödeme yönteminden birisi olmayı hedefi ile yetkililer, Rekabet Kurumu’na başvurdu ve yıkıcı değil yapıcı bir rekabet yapmak istediklerini belirtti.

TROY ile internet üzerinden alışveriş mümkün olacak. Ayrıca Türkiye’deki tüm bankaların projeye destek vermesi bekleniyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar