Ana SayfaMakaleler5 Değişik Para Kazanma Yöntemi

5 Değişik Para Kazanma Yöntemi

Herkes sevdiği işi yaparak ve çok para kazanarak çalışmak ister. Fakat bu istek, ne yazık ki çoğu zaman mümkün değildir. Ama sevdiğiniz işi yaparken de ek olarak birkaç farklı olanaklarla gelirinizi arttırabilirsiniz. Üstelik bu olanaklar ille de girişimcilik ruhuna sahip olmanızı gerektirmez. Peki değişik para kazanma yöntemleri nelerdir?

Arabayı Reklam Panosu Olarak Kullanmak: Çoğu kişinin bilmediği bir yöntem arabaya reklam panosu almaktır. Bazı arabaların üzerinde bu reklam yazıları ile karşılaştığımızda, o arabayı süren sürücünün o firmada çalıştığını düşünürüz. Fakat çoğu zaman bu durum görünürden farklıdır. Belli markaların logolarını, amblemlerini arabanızın üzerine yapıştırabilir ve bu araba ile gezerek para kazanabilirsiniz. Üstelik tek dikkat etmeniz gereken şey, dikkatli bir sürücü olmak, şık ve kurumsal giyinmek, trafikte diğer taşıtlara ve yayalara saygı göstermek.

Firmalara ya da İşletmelere İsim Bulmak: Çoğu zaman firmaların sloganlarını ya da isimlerini beğenmeyip “şöyle olsaymış daha iyi olurmuş” diye içimizden geçirmekteyiz. İşte bunu sadece içinden geçirmeyip, işletmeye gidip bu durumu paraya çeviren binlerce kişi var. Gerçekten bu alanda yaratıcı olduğunuzu düşünüyorsanız, etrafınızdaki işletme isimlerini incelemeye hemen başlayabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden yapılan slogan yarışmalarına da katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Üzerinden Paylaşım Yapmak: Evet yanlış duymadınız. Sosyal medyayı da para kazanma amaçlı kullanabilirsiniz. Hem de bu anlatacağımız yöntemle hem karnınız doyar hem de kendinize ek gelir kazandırabilirsiniz. Bazı yeme-içme işletmeleri ve eğlence merkezlerinin şöyle bir uygulamaları var: İşletmeye gidip yer bildirimi yaparsanız ve mekanla ilgili fotoğraf paylaşırsanız yemeğiniz/içeceğiniz ücretsiz oluyor! Üstelik sosyal ortamlarda arkadaş sayınız fazlaysa, paylaşımınız daha çok kişiye ulaştığı için, yemek ikramına ek olarak işletmeden para da alabiliyorsunuz.

Müzik Dinlemek: Evet bunu da yanlış duymadınız. Müzik dinleyerek ve bunu kanıtlayarak artık para kazanılıyor ama nasıl? Yeni ortaya çıkan müzik gruplarının ya da oldukça ünlü olan kişilerin, farklı IP adreslerinden şarkılarını dinleyerek ve bu şarkıların dinlenme sayılarını arttırarak para kazanabilirsiniz.

Gizli Müşteri: En zevkli vebol kazançlı olan bir iş daha! Artık ülkemizde de gizli müşteri arayan şirketler oldukça yaygınlaştı. Bir şirketin ülke genelinde çok fazla bayisi, işletmesi olabiliyor. Bunların hepsinin düzenini ve disiplinini kontrol etmek ise oldukça zor. Bu aşamada devreye gizli müşteriler giriyor. Yapmanız gereken ise size söylenen ve denetimi yapılacak olan firmaya, işletmeye ya da bir mekana herhangi bir müşteri gibi girip, gerekli kontrolleri yapıp çıkmak. Ardından da size gösterilen saygıya ve ilgiye, mekanın temizliğine göre vb. kriterlerle bu mekanı puanlamak ve sizi yönlendiren kişiye puanı bildirmek.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar