Ana SayfaMakalelerİş Bulmanın 8 Püf Noktası

İş Bulmanın 8 Püf Noktası

İş aramaktan herkes sıkılır; ancak işin nasıl arandığını bilen profesyonel iş arayanlar bir şirketten ayrıldıktan kısa süre sonra başka bir şirkette iş bulurlar. Hatta bir iş yerinden ayrılmadan başka iş yerinde koltuklarını hazırlamışlardır bile. Üstelik bu tip insanların en büyük özelliği her yeni işlerinin bir önceki işlerine göre daha iyi koşullara sahip olmasıdır. Gelin, bu tarz bir iş yaşamını sürdüren insanların kariyer planlaması ve iş bulmakta kullandıkları püf noktalarını beraber inceleyim.

  1. Yeni bir iş istiyorsan asla hali hazırda çalıştığın bir iş varsa onu terk etme. Çalışmaya devam et. Bu arada başka bir iş aramayı da sürdür.
  2. Bir iş yerinde çalışırken başka bir iş bulduysan mutlaka %100 emin olmadan var olan işinden ayrılma ve yeni bulduğun iş yerine eski iş yerinde görevini devretmek için zamana ihtiyacın olduğunu söyle. Bu şekilde hem halen çalıştığın iş yeriyle kötü ayrılmanı engellemiş olursun, hem de yeni anlaştığın iş yerinin yöneticileri gözünde değer kazanmış olursun. Bir işveren ya da şirket yöneticisinin en sevmedikleri hareketlerden birisi de çalışanlarının bir anda işten ayrılmalarıdır.
  3. Bir iş bulmadan işsiz kaldıysan hemen saniyesinde iş aramaya başlama. Moralini iyi durumda tutmak için kısa bir süre kendine vakit ayır. Çalışırken yapamadığın hobilerin varsa onlara odaklan. Maddi durumun el veriyorsa mini bir tatil yap. Ancak kesinlikle aile yanına tatile gitmekten uzak dur. Çünkü yeni işten ayrılmış bir kişinin en son isteyeceği şey anne –baba – akraba tavsiyeleridir.
  4. İş arayışına küçük adımlarla başla. Hemen bir anda iş bulacakmış gibi iş ilanlarına saldırma. Vaktini geniş tutarsan hemencecik bulacağın işlerden çok daha iyi koşullarda iş bulabileceğini unutma.
  5. İş görüşmelerine mutlaka hazırlıklı git. Pozisyonun ne olursa olsun görüşmeye gittiğin sektör hakkında da ufak bir araştırma yap. İşverenler veya insan kaynakları uzmanlarını etkilemenin en iyi yollarından birisi de bağlı bulundukları sektörü çok iyi tanıdığını hissettirmendir.
  6. İşsiz kaldığın dönemlerde tüm yakın arkadaşlarını ve eski dostlarını mutlaka ziyaret et, görüşmeler ayarla. Çünkü arkadaşlarının gözleri sana iş bulmak için daima açık olacaktır. Bu taktikle hiçbir zaman haberin olmayacak iş fırsatlarından haberdar olabilirsin.
  7. Tüm bunlara rağmen sınırına geldiğini düşünüyorsan ve hala iş bulamadıysan beklentilerini küçültmeye başlayabilirsin. Ancak, unutma ki bu ihtimali olabildiğince uzatmaya çalış. Çünkü kendine göre bir iş bulabilirsin. Ümitsizliğe kapıldığın takdirde hiç hak etmediğin işlerde çalışma ihtimalin yükselecektir.
  8. Bir iş bulduysan ve kesinlikle seni işe alacaklarını düşünüyorsan anlaşmayı yapmadan ve işe girmeyi garanti etmeden bu ihtimali eşle – dostla paylaşma. Çünkü işin olmadığı zaman kendini çok kötü hissedersin.

Unutma ki iş arama sürecinde seni ayakta tutacak tek şey moraldir ve moral için de her adımını iyi planlamalısın. İşsiz kalmak başıboş bir şekilde iş aramak değildir. İş arayışınızı kesinlikle profesyonel bir şekilde gerçekleştirmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar