Ana SayfaHaberlerDizi Çalışanları Aynı Dertten Muzdarip!

Dizi Çalışanları Aynı Dertten Muzdarip!

Türkiye 2000’li yılların başından itibaren dizi furyasının merkezine dahil olmaya başladı. Bu furya geçtiğimiz son 5 yılda daha da artmaya başladı. Televizyon ekranlarında dizi sayısı artınca, haliyle seçici olmanın kapıları da aralanmaya başlandı. Kaliteli yapımlar ile vasat filmleri bir birinden ayırt eden izleyici artık eskisinden daha çok acımasızca eleştirip, diziyi yerden yere vurabiliyor. İşte tam da bu durumda dizi setinde çalışanları bekleyen kara haber sete düşer.

Her sette ortalama 60 kişinin çalıştığı dizi sektöründe çalışanların hemen hemen hepsi aynı dertten muzdarip. Reytingi düşen dizilerin kalkmasıyla işsiz kalmaları durumu! Bu yıl hüsrana uğrayan dizi sayısı oldukça fazla. Her biri ne zaman yayına girdi ne aralıklarla kalktı artık kimseler bilmiyor.

2015 yaz furyasında bu yıl 2 tarz çok ön planda. 1.si Günlük diziler. Gündüz kuşağında yayınlanan diziler, bir dönemin arkası yarın kuşağını aratmıyor. Kemik bir seyircisi olan günlük dizilerin daha ne kadar süreceğine gelirse, daha için başında olduğu için uzun bir dönem ekmek kapısı olmaya devam edecektir.

2015 yılının diğer bir tarzı yani 2. Ön plana çıkan diziler; aşk ve romantik komedi tarzında genç yaşa hitap eden diziler. Neredeyse ismi ve hatırı sayılır tüm yapımcılar birbirinin fotokopisini çeker gibi diziler taşıdılar ekrana. Ne kadar uzun soluklu olacağını kimse tahmin edemez. Aslında bu durum Sadece ülkemizle sınırlı bir durum değildir. Tüm dünyada hemen hemen aynı bir dizinin tutup tutmayacağı ancak izleyicisiyle buluştuktan sonra ortaya çıkmaktadır.

Dizi sektöründe başta yapımcı olmak üzere, kamera ekibi, senaryo ekibi yönetmen ekibi, makyaj ekibi, set ekibi, prodüksiyon ekibi, post prodüksiyon ekibi, müzik grubu, görsel efekt, sanat ekibi, kostüm ekibi, dekor ekibi, ışık ekibi ve birkaç pozisyon buna bezer pozisyonda dizi çalışanları bulunmaktadır. Bir dizinin tutup tutmaması, izleyicinin 2 dudağı arasında. Eğer izleyicinin severek benimsediği bir dizi projesi olursa, bir süre devam edebilmektedir. Ancak empati kuramadığı ve kendi hayatından bir kesit sunamayan diziler anında yok olmaya mahkum. Bu durumda yaklaşık 200 kişilik bir ekibin sezonu işsiz geçireceği anlamına gelmektedir.

Bu sezon, yaz dizileri içinde şansı parlayan 1-2 dizi ön planda. Bu çizgide gittikleri taktirde yaz dizisi olmaktan çıkıp tüm sezon boyunca evlerimize misafir olacaklardır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar