Ana SayfaMakalelerRakipleriniz Arasından Sıyrılın

Rakipleriniz Arasından Sıyrılın

Kendinize Güvenin

Rekabet insanın olduğu her alanda mutlaka vardır. İnsan doğduğundan itibaren bir rekabet içerisinde yer alır. Öğrencilik hayatı içerisinde bile varolan bu olgu, iş dünyasında da daha baskın bir şekilde yüzünü gösterir. İşverenin etkisiyle daha da artan bu olgu, çalışanlar arasında da yaşanmaktadır.

Özellikle ödül sistemlerinin olduğu, daha fazla başarı odaklı olan işlerde rekabet gün yüzüne çıkar. İş arkadaşları arasında yaşanan rekabet çoğu zaman işveren için olumlu olarak algılanır ve işin yürütülmesine katkı sağlar ancak burada önemli bir kıstas vardır ki o da rekabet halinin abartılmamasıdır. Abartılmış rekabet durumu hem çalışana hem de işverene zarar verecektir. Çünkü rekabet doğru uygulandığı zaman diliminde itici bir güç olabilirken, abartıldığında çalışanlar için olumsuz bir algı oluşturacak, huzursuzluğu gündeme getirecek ve rahatsız edici bir hal alacaktır. Söz konusu durum ise çalışanı itici bir güce yönlendirmek yerine, motivasyonunu düşürücü bir etki yaratarak verimsiz olmasına neden olacaktır.

Tüm koşulların rekabete elverişli olduğu ortamlarda çalışanların rekabet etmesi genellikle zevk veren bir hal almaktadır. Böyle durumlarda ise rakipleriniz arasından sıyrılmak için birkaç ipucundan yararlanabilirsiniz.

Öncelikle doğru hedef belirlemelisiniz. Hedefiniz doğrultusunda hareket etmeli ve bu konuda yapılabilecek her adımı değerlendirmelisiniz. Hedef oluşturarak ileride yapmanız gereken şeyleri daha kolay tespit edebilir hale getirerek amacınızdan sapmadan yolunuza devam etme şansı yakalayabilirsiniz.

Motivasyon da bir hedefe yönelmek için başta gelen unsurlar arasında yer almaktadır ve bu nedenle mutlaka motive olmaya özen göstermelisiniz. Bir amacınız varsa buna konsantre olmalı, asıl amacınızın dışındaki küçük engellere takılmadan yolunuza devam etmelisiniz.

Fark yaratmaya çalışmalı, hem kendinize hem de işinize artı değer katacak çalışmalar yapmayı planlamalı ve bunun için de çaba harcamalısınız. Asla pes etmemeli ve özgüveni yüksek bir şekilde hareket ederek hedefe yönelmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar