Ana SayfaMakalelerÖğretmenlik

Öğretmenlik

Öğrencileri eğitmek amacıyla eğitim ve öğretim tekniklerini gösteren, eğitim kurumlarında çalışan kişilerdir.

Görevi; öğretmenler hangi alanda eğitimlerini tamamlamışlar ise o alanda, mevzuatta belirtilen yaşlardaki öğrencilere, hangi bilgilerin verileceğinin belirlendiği, hangi araçlar ile eğitimin yapılacağının tespit edildiği, MEB onaylı eğitim programları kapsamında bilgi verirler. Eğitim programı kapsamında hangi düzeydeki gruba eğitim verecekse buna uygun çalışma planlaması yaparak izleyeceği yolu hazırlar. Öğrencilerin başarılı olması için neler yapabileceğini düşünür ve başarılarını değerlendirir. Eğitim kapsamında öğrencilerin yeteneklerini belirleyerek yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Eğitim verdiği öğrencilerin gelişimlerini takip eder ve bir sorun oluşması durumunda yardımcı olmaya çalışır. Kendi eğitim aldığı alandaki gelişmeleri takip ederek, kendisini de sürekli geliştirmeye çalışır. Nöbetçi öğretmen olarak görev aldığı zaman diliminde okulun düzen ve disiplininden sorumlu olur.

Bu mesleği yapmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler; genel yeteneğe sahip olan,sözel anlamda kendini geliştirmiş ve sosyal konulara ilgi duyan, eğitim alanındaki gelişmeleri takip etmekten hoşlanan, iletişimi güçlü, düşüncelerini karşısındakine aktarmaktan çekinmeyen, eğitim vereceği alanı düzenlemek konusunda dikkatli ve titiz davranabilecek, sorunlar hakkında çözüm yolu bulma konusunda yetenekli, sabırlı, hoşgörülü ve insanları seven, öğrenci psikolojisini anlayabilecek, kendi gelişimine sürekli katkı sağlayacak, yaratıcı özelliklere sahip bireyler olmaları gerekmektedir.

Çalışma ortamı; Öğretmenler çoğunlukla kapalı ortamda yani sınıf ortamında eğitim öğretimini sürdürürler. Sınıf ortamı ise ders sırasında sakin olsa da genelde gürültülü olabilmektedir.

Eğitim; Öğretmen olmak için eğitim süresi, eğitim alınan kuruma göre değişmektedir ancak en az 4 yıl eğitim alınması gerekir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar