Ana SayfaMakalelerİş Yerinizde Gerginlikten Kaçının

İş Yerinizde Gerginlikten Kaçının

İş Yerinde Yaşanılan Huzursuzluk İş Akışını Etkiliyor

Her birey farklı kişilik özelliklerine sahiptir ve bu bireyler çalışma hayatında da bu kişilik özelliklerini yansıtmaktadır. İş ortamında ise birçok farklı özelliklere sahip bireyin bir arada bulunduğunu düşünürseniz, oldukça karmaşık bir yapı oluşmaktadır. Burada ön plana çıkan konuysa, bu bireylerin birbiriyle oluşturması gereken uyumudur.

İş yaşamında birçok kişi bir arada, hatta departmanda çalışmakta, aynı odayı, aynı masayı paylaşmaktadır. Günün büyük çoğunluğunda, işin yürütüm aşamasında birbirleriyle iletişim kurmaktadır. Bireyler arasında bu kadar fazla iletişimin kurulması nedeniyle de, çalışanlar arasında olumlu iletişimlerin geliştirilmesi ve bu ilişkilerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi oldukça önemlidir.

Bu aşamada her çalışana fazlasıyla görev düşmektedir çünkü sağlıklı iletişim kurmak, diğer faktörlerin dışında, çalışanın elindedir. Anlayışlı, ılımlı, uyumlu olmak, gerçekten önyargılardan uzaklaşarak kişilere yaklaşmak ve iletişim kurarken bir iş ortamında olduğunu unutmadan hareket etmek, çalışanın başlıca görevlerindendir. Herkes kendisini bilerek bilinçli bir şekilde hareket ederse, iş ortamında da bir sorun yaşanma olasılığı o derece azalır.

Gerginlikten uzak durun

Bireyler özel hayatlarında hoşlanmadıkları insanları ya da gerçekten uyuşmadıklarını düşündükleri insanları hayatlarından uzaklaştırarak, görüşmemeyi tercih edebilir. Ancak iş hayatında böyle bir durum söz konusu olmadığından, karşısındaki kişiden hoşlanılmasa da o ortamda gerektiği gibi iletişim kurulması profesyonel iş yaşamı açısından doğru olandır. Gerçekten anlaşamadığınız iş arkadaşlarınız da olabilir fakat bu durumda gerginlik yaratmak, sürtüşmek ya da sorun çıkararak huzursuz bir ortam oluşturmak yerine, saygı duymayı tercih ederek iş ortamının getirdiği kadarıyla iletişiminizi sürdürmelisiniz.

Dedikodudan uzak durun

Hayatınızın her alanında illaki sevmediğiniz ya da anlaşamadığınız insanlar olacaktır ancak burada önemli olan sergilediğiniz tutumdur. İş arkadaşlarınız arasından da anlaşamadığınız ya da sevmediğiniz insanlar olabilir fakat saygı duymak zorunda olduğunuzu unutmamalısınız. Bu çerçevede hareket etmeli, kesinlikle o kişinin sevmediğiniz ya da hoşlanmadığınız davranışlarını diğer çalışma arkadaşlarınızı aktararak hakkında konuşmaktan kaçınmalısınız. İş ortamında olduğunuzu unutmamalı, dedikodudan kaçınmalısınız.

Kişisel özellikleriniz doğrultusunda, özel hayatınızda ne yaşıyor olursanız olun, iş yaşamında bu davranışlarınızı sürdürmeniz doğru değildir. Profesyonel çalışma hayatı kuralları doğrultusunda hareket etmeniz gerektiğini ve ne olursa olsun iş ortamındaki arkadaşlarınıza saygı duymanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu konuda bilinçli şekilde davranmanız halindeyse, iş yerinde gerginlik yaşamaktan uzak durabilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar