Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Zihinsel Bariyerlerden Kurtulma - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerZihinsel Bariyerlerden Kurtulma

Zihinsel Bariyerlerden Kurtulma

Başarılı olabilmek için önce kişinin kendi zihninde, kendisini frenleyen ve yapacaklarına engel olan düşüncelerden kurtulması gerekir. Hayat karşısında yenik düşmüş ya da hayattan bıkmış insanların kendilerine söyledikleri cümle şudur; “Ben kimim ki bu işte başarılı olacağım”. Asıl sorulması gereken ve doğru olan soru ise; “Ben kimim ki bu işte başarılı olamayayım”.

İnsanın hem sosyal hem de iş hayatını limitleyen; Zihinsel Bariyerlere Yol Açan 3 Faktör şu şekilde sıralanmıştır;

1. Çevreden duyulan limitleyici fikirler ve düşünceler

Yapmayı düşündüğünüz yeni bir proje, yeni bir fikir konusunda çevrenizden ya da medyadan duyduğunuz limitleyen öneriler ciddiye alındığında bu atılım yapmanıza engel olacaktır. Esas olan sizin düşünceniz ve yapacağınız işe olan öz inancınızdır.

2. Yorumlar

Başkalarının fikirlerini yoğun olarak dikkate almak ya da yapılacak bir iş için 3. Kişilerin yorumlarını gereğinden fazla dikkate almak yanlış bir hareket olacaktır. Farklı fikirler ve bakış açıları elbette önemlidir lakin bu fikirler işe başlamayı engellememeli iş için geliştirici özellikte kullanılmalıdır.

3. Varsayımlar

Bir şey geçmişte yaşandıysa yine yaşanacak var sayımı ile hareket etmek başarısızlığı getirecek diğer bir faktördür. Zihinsel bariyer konusunda iyi bir örnek olan varsayım ile hareket etme düşüncesi; kişiye yapmayı planladığı tüm işler hakkında olumsuz fikirler aşılar.

Geçmişte olduysa gelecekte de tekrar etmek zorunda mı? Varsayımımın yaşam standartlarıma maliyeti ne? şeklinde düşünmek varsayım etkisinden kurtulunması aşamasına yardımcı olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar