Ana SayfaMakalelerZengin Olamamak Kader mi?

Zengin Olamamak Kader mi?

Bazı insanlara doğuştan verilen meziyetler olduğu gibi, bazı insanlara da sonradan bazı yaptırımları ve yetenekleri kazanır. Zengin olmak kader midir diye sorulduğunda akla gelen ilk şey şüphesiz dünyaya gelirken seçme şansımızın olmayışıdır. Zaten eğer seçme şansımız olsaydı, statü sahibi zengin, dünyanca tanınmış zengin bir aile de doğmak ve bir veliaht olmamız kaçınılmaz olurdu.

Demek ki bazıkriterleri bizler belirleyemiyoruz. Ama insanoğlu irade sahibi olduğu için, doğru ve yanlışı ayırt edebilme özelliğine sahiptir. Hepimizin bu hayattaki maratonu aslında eşit başlar. İnsanlar yeryüzüne çıplak geldiği gibi yine çıplak gider. Önemli olan nokta bu zaman diliminde neler yaptığıdır. Dünyada aklınıza gelebilecek her şey aslında insanların hizmetine sunulmuştur.

Yani bir örnek verecek olursak, dünya bir mutfak bizler birer aşçı. Her birimize ayrı yemek malzemeleri sunulmuş. Bu malzemelerden en iyi işi çıkartmak bizim işimiz. Yemeğin en lezzetlisini yapmak çoğu zaman yetmeyebilir. Yemeği nasıl servis ettiğimiz ve nasıl görsel bir şölenle sunduğumuz da önemli bir noktadır.

Dünya giderek değişiyor. Dün dediğimiz bugünü, yarınlar ise bir sonraki günü tutmuyor. Değişken bir hayatın penceresinden uyanıyoruz her sabah. Dünya nüfusu hızla artıyor. Bunun yanında sadece tüketmek için yaşayan bir toplum var. Üretmek ve ürettiğinin üstüne bir şey koyma fikri herkesin yapabildiği bir şey değil.

Peki şartlarımız böyleyken zengin olmanın süslü hayallerini ve zengin olmamanın bitmeyen kabusunu üzerimizden nasıl silkeleyip atabileceğiz? Tabi ki bu noktada hemen yapmamız gereken şey analiz yapmaktır. Bu analiz kriterlerimiz şöyle olmadır. Nerede? Nasıl bir ülke de ve nasıl bir toplum ile iç içe yaşıyoruz? Çünkü zengin olmak ve yaşamımıza yeni bir yön vermek istiyorsak aklımızda kurmak istediğimiz işin mekanı ve hedef kitlemizi çok iyi saptamamız gerekiyor. Diğer bir kriterimiz hedefi 12’den vurmak. Çünkü elimizdeki mevcut sermayeyi en iyi şekilde kullanmamız gerekecek. Bir daha şansımız olmayabilir.

Hayat bir matematik. Bazı matematik düşünürleri “kainatı rakamlar yönetir” diye belirtmişlerdir. Mutlaka bir matematiğimiz olmalı. Yani işin muhasebesini iyi hesaplamamız gerekiyor. Başka bir etken ise moral ve motive… Negatif düşündüğünüz hiçbir işte ileri bir adım atmanız mümkün değildir. Bu yüzen pozitif olmak zorundasınız. İşinizin her aşamasında kontrollerinizi yapmanız gerekmektedir. Bu sayede göreceksiniz, kendi kendinize bir sistem yaratmış olursunuz.

Zengin olmak ya da olmamak bir kader midir? Belki bu süreçleri gözden geçirdikten sonra yeni bir başlangıç için kollarınızı sıvamaya başlarsınız. Ulutmayın, başarının en büyük anahtarı başarabilirim demektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar