Ana SayfaMakalelerYüksek Maaşla Çalışmak İster misiniz?

Yüksek Maaşla Çalışmak İster misiniz?

Yüksek bir maaşla çalışmak hemen hemen herkesin ilk arzusudur. Üstelik yüksek maaşla çalışmayı kim istemek ki! Dünya giderek teknoloji ve yeniliklerle değişiyor. Hangi meslekte ve hangi pozisyonda çalışacağımızın bizlerde farkında değiliz. Yüksek maaş almak için ille de üniversite mezunu mu olmak lazım? Ya da kolumuzda altın bir bilezik mi olmalı?

Peki, size neredeyse her yaştan, vasıflı-vasıfsız, bay-bayan pek çok kişinin kolaylıkla başvurabileceği ve iş bulabileceği bir işten bahsetsem! Üstelik bunun için üniversite mezunu olmanıza da gerek yok. Bu işte para kazanmak için ilkokul mezunu olmanız ve sabıka kaydınızın olmaması yeterli. Günümüzün modern ve yüksek maaş getirisi olan işin adı Gemi personeli olmaktan geçiyor. Üstelik gemilerde birbirinden farklı iş pozisyonlarında çalışmanız mümkün.

Gemilerde Çalışacak Eleman Aranıyor

Yurtiçi ve Uluslararası gemilerde çalışacak elemanlar aranıyor. Ama neredeyse pek çok kişi bu alanda nasıl çalışacağını ve nasıl iş bulacağını bilmiyor.  Gemilerde çalışmak istiyorsanız bilmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.  Gemi adamı olarak çalışmak istiyorsanız işte size yol haritası.

Yurtiçi ve Uluslararası Gemilerde Çalışma Koşulları Nelerdir?

Uluslararası gemilerde çalışmak istiyorsanız, atacağınız ilk adım bu alanda kurs veren firmalarla irtibata geçmenizdir.  Akabinde ilgili evrakları hazırlayıp birkaç ay kursa gitmeniz gerekmektedir. Ülkemizde Gemi personeli yetiştiren saygın firma ve kuruluşlar bulunmaktadır. Müracaat ettiğiniz kurs sonunda aldığınız sertifikaları ve beraberinde hazırlamanız gereken ek belgelerle birlikte size en yakın Liman Başkanlığı’na giderek oraya kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. Bu konuda kurs aldığınız kurum sizi yönlendirecektir.

Liman Başkanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Emniyet Müdürlüğü gibi kurumların belirlediği yasal prosedürleri içeren belgelerinizi eksiksiz olarak sunduğunuzda,  Gemi Adamı Pasaportunuzu çıkartıp artık bu alanda faaliyet gösteren gemi şirketlerine iş başvurusu yaparak işe başlayabilirsiniz.

Gemi Personeli Maaşları Ne Kadar!

Gemilerde maaş ile ilgili ilk etapta net bir rakam telaffuz etmek mümkün değildir. Çünkü çalışacağınız pozisyonunda önemi büyük ölçüde maaşınızı etkilemektedir. Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Garson, Komi, Makineci, Elektrikçi, Tesisatçı, Kaynakçı, Boyacı olarak işe başlamanız takdirde ilk etapta alacağınız il miktar, 2000 USD ile 3000 USD arası değişebilmektedir. Üstelik tüm sosyal haklarda sahip olabiliyorsunuz.

Sizlerde eğer Gemi adamı olarak çalışmak istiyorsanız kendinize yeni bir iş fırsatı yaratabilirsiniz. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar