Ana SayfaHaberlerYerli Malı Tüketimi Zirvede…

Yerli Malı Tüketimi Zirvede…

Dolardaki artış nedeniyle ürünlere zam yapan bazı ithalatçılara karşı, yerli mallarının fiyatları daha düşük tutuluyor. Giyimden kozmetiğe, gıdadan aksesuara, özellikle ayakkabı ve gayrimenkulda birçok ürün kategorisinde doların yükselişi sebebiyle ithal malların fiyatları yükselince, tüketiciler yerli ürünleri tercih etmeye başladı. Üstelik yerli mallarında da %4 oranında zam yapıldı fakat ithal ürünlerin %20’lik zam miktarı yanında yerli mallarının zammı tüketici tarafından anlaşılmadı.

Bayramın yaklaşması ile birlikte de yerli mallarına olan bu rağbet üreticilerin yüzünü güldüreceğe benziyor. Hatta Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, “Üreticiler öngörülemeyen kur nedeniyle mont ve ceketleri Türkiye’de ürettirmeye başladılar” diye belirtti.

Bu konuda İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Murat Akyüz, özellikle Türk kozmetik markalarının ve diğer yerli mal üreticilerinin kur avantajını iyi değerlendirmesi gerektiği yönünde çağrıda bulundu. Böylece uzun bir aradan sonra yeniden yerli malı tüketimi zirvede uzun süre kalacağa benziyor.

Yerli malı kullanımı hem ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi hem de istihdam edilecek işçi sayısının artışına da vesile olmaktadır. Bugün, ekonomileri güçlü olan ülkelerde düzenlenen kampanyalar ile vatandaşların kendi ülkesinin malını satın alması için örgütlendiği biliniyor. Bu nedenle yetkili kişiler daha şimdiden, dolardaki bu yükselişin ülkemiz adına iyi sonuçlara vesilece olacağını düşünüyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar