Ana SayfaMakalelerYenilenmeye Ofisten Başla

Yenilenmeye Ofisten Başla

İş yeri insanın ikinci evidir. Dolayısıyla çalışma masanız da sizin ruh halinizi yansıtır. Evden daha çok vakit geçirdiğimiz ofis alanlarında renksiz ve tekdüze görüntüler can sıkıcı olabilir. O halde, orijinal düşünerek iş ortamınızı renklendirmeye ve yenilenmeye ofisten başlamaya ne dersiniz? Yenilik performansı ve ruh halini etkiler, böylece hem işinizden daha iyi verim almış, hem de modunuzu yükseltmiş olursunuz. Hatta sabah kalkıp işe gitme fikri bile güzel gelmeye başlayabilir. Dağınıklıkları gidererek ilk adımı atabilirsiniz. Ardından yapacağınız birkaç renkli dokunuş ve keyifli aksesuarlarla ofisiniz rengarenk ve kullanışlı bir hal alacaktır.

Dünya Ofis İyileştirme Günü

Bugün, resmi tatiller ve bayramlar kadar gösterişli olmasa da takvim yapraklarında işaretlemeye değecek bir gün. “Düzenli masa, düzenli akıl” mottosundan hareketle, zihninizi toparlamak için işe öncelikle masanızdan başlamalısınız. Masadaki bardak lekesi, kağıt dağları, kullanılmayan eşyalar ya da dağınık halde duran kalemler, zihninizi yorup stresinizi artıracak etmenlerdir. Masanızda ihtiyacınız olmayan nesnelerden kurtulmalı, günlük kullandıklarınızı da düzenlemelisiniz. O halde yenilenmeye ofisten başla!

1. Adım: Düzenleyin

Günlerdir, belki de aylardır masanızda duran ve göz ardı ettiğiniz o eşyalar henüz işinize yaramadı; yüksek ihtimalle bir daha da yaramayacak. Öncelikle bu gereksiz nesneleri ortalıktan kaldırın. Kullandığınız eşyaları da daha düzenli bir hale sokun. Bunun için renkli ve şekilli düzenleyicilerden faydalanabilirsiniz. Kablolar için yaratıcı kablo tutucular, düzenleme amaçlı kullanılan kavanoz ve kutular masanızı hem düzenleyecek, hem de renkli ve enerjik bir görünüm sağlayacaktır.

2. Adım: Renklendirin

​​​​​​​Renkli post-itler, küçük minyatürler, sevdiklerinizin fotoğrafları ya da uğurlu eşyanız. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak herhangi bir nesneyi masanızda tutarak mutluluk hormonlarınızı artırın. Bu aşamada, bilgisayar masaüstünüzde de keyifli arkaplan görselleri kullanabilirsiniz.

3. Adım: Yeşillendirin

​​​​​​​Masanıza koyacağınız küçük bir bitki nasıl olumlu sonuçlar doğuracak, tahmin bile edemezsiniz. Örneğin küçük bir kaktüs; ortamın havasını değiştirecek, stresle savaşmanıza yardım edecek, hatta radyasyonu bile engelleyecektir. Ya da güzel bir çiçekle tüm gün ferah kokan bir ofis ortamı elde edebilirsiniz.

Yenilenmeye ofisten başlamak için en önemli adımları attınız. İşte size huzurlu bir iş ortamı. Gün içinde kısa ve sık yapacağınız molalar ve bol oksijenle artık daha verimli çalışıp daha pozitif olabilirsiniz.

Konuya Benzer İş İlanları

Sosyal Medya Uzmanı
Kocaeli İş İlanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar