Ana SayfaMakalelerYeni Mezunlar İçin Kilit Mülakat Soruları

Yeni Mezunlar İçin Kilit Mülakat Soruları

Yeni Mezun Eleman Adayları için Mülakat Tüyoları

 

Okuldan yeni mezun oldunuz ve CV’ler hazırlandı, iş bulma siteleri taranarak gerekli başvurular yapıldı, sıra geldi mülakat evresine. Yeni mezun olduğunuz düşünüldüğünde ise, pek çok klasik mülakat sorusunun size sorulamayacağı gerçeğini göz ardı etmemek lazım. O zaman bize ne sorulacak sorusunun aklınızda belirdiğini düşünerek, yeni mezunlar için mülakat esnasında gelebilecek kilit mülakat sorularını hazırladık…

 

 

 

CV’nizde mezun olduğunuz üniversiteyi gördüm, … Profesörü tanır mıydınız?

Yeni mezun için mülakatın başladığı ilk anlarda karşılaşması muhtemel sorudur. Görüşmeci tanıdığı ortak kişi aracılığıyla daha samimi bir sohbet kurmak adına, bu soruyu yöneltebilmektedir. Ancak burada unutulmaması gereken önemli nokta, bu soruya tanımadığınız halde evet tanıyorum gibi yanıtlar verilmemesidir. Çünkü doğru yanıt vermediğinizde, yalanınız ortaya çıkabilir ve iş görüşmesi başlamadan sonra ermek zorunda kalabilir.

 

 

 

İleriye dönük hedefleriniz nelerdir?

Henüz çalışma hayatınızın başındasınız ve ilk adımı attığınız bu görüşmede, kariyer hedeflerinizin sorulması an meselesidir. Bu soruya önceden hazırlıklı olmanız ve mutlaka gerçekçi, uygulanabilir yanıtlar vermeniz gerekir. Soru sorulduğunda duraksamadan, tüm inandırıcılığınızla yanıtlamanız ise size artı puan kazandıracaktır.

 

 

 

Neden bu bölümü tercih ettiniz?

Hemen hemen her yeni mezunun iş görüşmesinde yer alması beklenen bu soruyla alınmak istenen cevap, bu mesleği bilinçli ve isteyerek mi, yoksa gelişigüzel bir şekilde tercih ederek mi seçtiğinizdir. Burada önemli olan, işinizi sevdiğinizi ve bu işi yapmaktan zevk aldığınızı, verimli bir şekilde çalışabileceğinizi karşı tarafa hissettirebilmenizdir.

 

 

 

Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?

Bir iş görüşmesine giderken, herkesin görüşme yapacağı şirket hakkında bilgi toplaması gerekmektedir. Bir yeni mezun içinse, böyle bir soruyla karşılaşma olasılığı daha yüksek olduğundan mutlaka ön araştırma yapılmalı ve bu soruya önceden hazırlanılmalıdır.

 

 

 

Kendinizden bahseder misiniz?

İş hayatıyla ilgili soruların size sorulamadığını düşündüğünüzde okul hayatınız ve genel sorularla karşılaşacaksınız ancak bunların yanı sıra en önemli olan soru ise, kendinizden bahseder misiniz sorusu olacaktır. Bu soru kendinizi doğru ifade etmeniz gereken ve hemen hemen iş görüşmesinin gidişatını komple değiştirebilecek olan önemli bir sorudur. Önceden mutlaka bir akış belirlemeli, abartılı ifadelerden kaçınarak, açık ve net bir şekilde kendinizi tanıtmalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar