Ana SayfaMakalelerYeni Mezun Elemanlar

Yeni Mezun Elemanlar

Eğitiminizi tamamladınız ve mezun oldunuz. Sıra iş bulmaya ve kariyer hedefiniz doğrultusunda çalışmaya geldi. Birkaç aylık bir staj dönemi dışında, tecrübeniz yok. İş aramaya nereden nasıl başlamanız gerekiyor? Beklentileriniz neler olmalıdır?

Yeni mezun olduysanız ve henüz hiç deneyiminiz yoksa, amacınız öncelikle tecrübe kazanmak olmalıdır. Bu konuda fedakarlık yapmaktan kaçınmamalısınız.

Ücret Beklentinizi Düşük Tutun..

Tecrübesiz elemanların işverenler tarafından çok fazla tercih edilmediklerini unutmayın. Eğer kariyer hedefi yapıyorsanız, amaçlarınız doğrultusunda iş başvuruları yapın. Ancak beklentilerinizi bir süre düşük tutmanız gerekecek. Çalışacağınız işte ilk etapta büyük sorumluluklar alamayacağınızı bilin. Sorumluluk ya da önemli görevler, süreçle ilgilidir. Size çok fazla önemli olmayan, yapmaktan hoşlanmayacağınız ya da sıkıcı işlet verilebilir. Bu noktada sabırlı olun ve verilen görevleri en iyi şekilde yaparak, sorumluluklarınızın artması durumunda da başarılı olacağınızı gösterin. Bunun yanı sıra ücret beklentiniz de çok yüksek olmamalıdır. Öncelikli hedefiniz, öğrenme ve tecrübe kazanma olmalıdır. Bu nedenle, gerekirse bir süre ücretsiz dahi çalışabilirsiniz.

Kendinizi Geliştirmeyi Hedefleyin

Eğitim sürecinizden sonra da kendinizi geliştirmeye ve yenilemeye devam edin. Yabancı diller öğrenin, seminerlere katılın, çeşitli alanlarda sertifikalar edinin. Bir yandan çalışıp tecrübe edinirken, bir yandan da CV (özgeçmiş) nize ekleyebileceğiniz beceriler kazanın. Gençken yapabileceğiniz tüm bu çalışmalar, size kısa vadede önemli kariyer imkanları sunacaktır.

Her Gün Yeni Şeyler Öğrenin

Kendinize bir ajanda edinin ve işe başladığınız günden itibaren, her gün öğrendiklerinizi bu ajandaya kaydedin. Öğrendiklerinizin yanı sıra, değişik tecrübelerinizi de kaydedebilirsiniz. Bu ajanda sizin, gelişim belgeniz olacaktır.

Hedefler Belirleyin

Kendinize kısa ve uzun vadede hedefler belirleyin. Bu hem motivasyonunuzu ayakta tutacak, hem de çalışma hayatınızın sıradanlaşmasını engelleyecektir. Ayrıca hedefleriniz, sizin yapmak istediklerinizi ne kadar başarabildiğinizi gösterecek ve size yapmanız gerekenler konusunda fikir verecektir. Hedeflerinize ulaştıkça, daha fazlasını yapmak için çalışacaksınız ve başarınız kısa sürede artacaktır

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar